ORK BL Banjaluka dominirao na prvenstvima Republike Srpske: Trofeji nagrada za kvalitetan rad

Darko Dragičević
ORK BL Banjaluka dominirao na prvenstvima Republike Srpske: Trofeji nagrada za kvalitetan rad

BANjALUKA - Naporan i kvalitetan rad na kraju se uvijek isplati. Primjer za to je ORK BL Banjaluka koji je ove sezone ostvario nekoliko zaista sjajnih rezultata kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama.

Ova Škola rukometa koja okuplja preko 200 mališana u ovoj sezoni bilježi uspjeh za uspjehom. Tako su seniori postali šampioni Druge lige Republike Srpske dok u mlađim kategorijama traje njihova dominacija. Predan rad u proteklim godinama dolazi na naplatu. Tako su u dosadašnjem dijelu takmičenja mlađe kategorije osvojile već tri titule šampiona Srpske, te jedno na nivou BiH, dok još jednu generaciju (2008. godište) tek očekuje finalni turnir.

Trener Bojan Unčanin ističe da za budućnost ovog kluba, ali i sporta u gradu na Vrbasu ne treba da se brine.

- Možemo da budemo prezadovoljni rezultatima u ovoj sezoni. Naš seniorski tim, koji sačinjavaju juniori ponikli u našem klubu, izborio je plasman u viši rang u Prvu ligu Republike Srpske. Takođe tri mlađe kategorije su osvojile šampionske titule u Republici Srpskoj, pa smo najbolji u godištima 2006, 2008. i 2010. Ova generacija 2010. je najbolja i na prostoru BiH tako da sve ono što smo dobro radili u ranijem periodu sad dolazi na naplatu. Imamo lijep potencijal i sa ovom djecom je milina raditi - ističe Unčanin.

Generacija 2004. je na prvenstvu BiH osvojila četvrto mjesto iako je nastupila bez dva možda i ponajbolja igrača, dok generaciju 2008. godište tek očekuje finale na državnom nivou.

Najstariju generaciju očekuje nastup u Prvoj ligi Republike Srpske. Za razliku od drugih klubova, koji čim uđu u viši rang  krenu sa pojačanjima, u ORK BL neće ići tim stopama.

- Naš je cilj da dodatno afirmišemo naše mladiće i da u prvoj sezoni pokušamo da budemo stabilan premijerligaš i da stvorimo osnove za naš napredak u narednim godinama. Neće biti novih igrača, ovi mladići su i kroz drugu ligu pokazali svoj kvalitet, a na nama je samo da ih usmjerimo u pravcu kojim treba da idu - dodao je Unčanin.

Ipak viši rang donosi i teže i kvalitetnije protivnike.

- Svjesni smo mi da će biti problema zbog fizičke snage u duelima sa starijim igračima, ali smo spremni da to i istrpimo. Kroz takmičenje u Drugoj ligi sretali smo se sa sličnim problemima, ali naša mladost, brzina i dobra kondicija treba da budu odgovor na to. Vjerujemo u ove momke i nadamo se najboljem - poručio je Unčanin.

Potrebna podrška

Dobar rad sa mlađim kategorijama, sjajni rezultati sve to je poziv i za podršku ovom mladom banjalučkom kolektivu.

- Nadamo se da će pojedini sponzori, kao i gradske i entitetske institucije, prepoznati naš rad i podržati klub. Smatram da smo to zaslužili, jer na našim treninzima je preko 200 mališana koji su budućnost ovog sporta i tražimo da nam se omoguće normalnu uslovi. Sve ove generacije treba da nastave da rade kako bi Banjaluka u budućnosti imala svoje domaće igrače i kvalitetne ljude i sportiste - dodao je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana