Одбојкашице Гацка имају велику шансу за одбрану трофеја: Титула за круну сезоне

Дарко Драгичевић
Одбојкашице Гацка имају велику шансу за одбрану трофеја: Титула за круну сезоне

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка имају шансу да побједом над Бимал Јединством у финалу плеј-офа првенства БиХ крунишу најуспјешнију сезону у клупској историји.

Херцеговачки тим је већ освојио купове Републике Српске и БиХ, а лигашки дио шампионата је завршио без пораза. Такође, оствариле су прву побједу у европским такмичењима и тако исписале клупску историју.

Иза сјајних одбојкашица је сезона за памћење, а сад имају прву меч лопту да одбране титулу шампиона БиХ. У првом мечу су савладале Бимал Јединство са 3:0 и на реду је други меч у Брчком (18 часова).

- Иза нас је одлична сезона. Завршиле смо лигашки дио без пораза, то смо такође направиле и у Куп такмичењима и настојаћемо да тако остане до самог краја. Тријумфом у Брчком бисмо крунисали ову сезону на најбољи начин - истакла је Ана Гајић, одбојкашица Гацка.

Иако су у сјајној форми, одбојкашице Гацка су опрезне и максимално концентрисане пред наредни дуел.

- Опрезне смо што се тиче утакмице у Брчком зато што знамо шта нам се десило прошле године. Екипа Брчког игра јако добро на домаћем терену и мораћемо наступити максимално концентрисано и дисциплиновано, као у првој утакмици, како бисмо остале непоражене до краја и већ у суботу одбраниле титулу шампиона,  што нам  је и био циљ - додала је Гајићева.

ЖОК Гацко је ове сезоне додатно искуство стекао и кроз играње веома јаких мечева у европским  такмичењима. Наступи у квалификацијама за Лигу шампиона, мечеви у Цев купу и побједа, све то је донијело велико искуство овом тиму.

- Ово је најуспјешнија сезона у историји клуба и поред одличних партија у домаћем првенству имале смо добре наступе и на европској сцени, самим тим направиле искорак и оствариле историјски успјех за клуб пласирајући се у осмину финала ЦЕВ купа. Играњем европских утакмица видјеле смо да се можемо носити и са много јачим противницима, што је резултирало нашим већим самопоуздањем и дало нам вјетар у леђа за наставак сезоне у домаћим такмичењима и освајање трофеја - додала је одбојкашица Гацка.

Шести меч

ЖОК Гацко је ове сезоне већ одиграо пет мечева против Бимал Јединства у којима је остварио све побједе. У лигашком дијелу су два пута славили максимално као  и у првом мечу финалне серије. У куповима су Брчанке пружиле јачи отпор и поражене су 1:3 у финалу Купа Републике Српске, док је исти резултат био и у Купу БиХ. Дуел је у 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана