Odbojkašice Gacka imaju veliku šansu za odbranu trofeja: Titula za krunu sezone

Darko Dragičević
Odbojkašice Gacka imaju veliku šansu za odbranu trofeja: Titula za krunu sezone

GACKO - Odbojkašice Gacka imaju šansu da pobjedom nad Bimal Jedinstvom u finalu plej-ofa prvenstva BiH krunišu najuspješniju sezonu u klupskoj istoriji.

Hercegovački tim je već osvojio kupove Republike Srpske i BiH, a ligaški dio šampionata je završio bez poraza. Takođe, ostvarile su prvu pobjedu u evropskim takmičenjima i tako ispisale klupsku istoriju.

Iza sjajnih odbojkašica je sezona za pamćenje, a sad imaju prvu meč loptu da odbrane titulu šampiona BiH. U prvom meču su savladale Bimal Jedinstvo sa 3:0 i na redu je drugi meč u Brčkom (18 časova).

- Iza nas je odlična sezona. Završile smo ligaški dio bez poraza, to smo takođe napravile i u Kup takmičenjima i nastojaćemo da tako ostane do samog kraja. Trijumfom u Brčkom bismo krunisali ovu sezonu na najbolji način - istakla je Ana Gajić, odbojkašica Gacka.

Iako su u sjajnoj formi, odbojkašice Gacka su oprezne i maksimalno koncentrisane pred naredni duel.

- Oprezne smo što se tiče utakmice u Brčkom zato što znamo šta nam se desilo prošle godine. Ekipa Brčkog igra jako dobro na domaćem terenu i moraćemo nastupiti maksimalno koncentrisano i disciplinovano, kao u prvoj utakmici, kako bismo ostale neporažene do kraja i već u subotu odbranile titulu šampiona,  što nam  je i bio cilj - dodala je Gajićeva.

ŽOK Gacko je ove sezone dodatno iskustvo stekao i kroz igranje veoma jakih mečeva u evropskim  takmičenjima. Nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, mečevi u Cev kupu i pobjeda, sve to je donijelo veliko iskustvo ovom timu.

- Ovo je najuspješnija sezona u istoriji kluba i pored odličnih partija u domaćem prvenstvu imale smo dobre nastupe i na evropskoj sceni, samim tim napravile iskorak i ostvarile istorijski uspjeh za klub plasirajući se u osminu finala CEV kupa. Igranjem evropskih utakmica vidjele smo da se možemo nositi i sa mnogo jačim protivnicima, što je rezultiralo našim većim samopouzdanjem i dalo nam vjetar u leđa za nastavak sezone u domaćim takmičenjima i osvajanje trofeja - dodala je odbojkašica Gacka.

Šesti meč

ŽOK Gacko je ove sezone već odigrao pet mečeva protiv Bimal Jedinstva u kojima je ostvario sve pobjede. U ligaškom dijelu su dva puta slavili maksimalno kao  i u prvom meču finalne serije. U kupovima su Brčanke pružile jači otpor i poražene su 1:3 u finalu Kupa Republike Srpske, dok je isti rezultat bio i u Kupu BiH. Duel je u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana