Одбојкаши Гацка и Градишке отварају финалну серију Прве лиге Републике Српске

Милош Васиљевић
Одбојкаши Гацка и Градишке отварају финалну серију Прве лиге Републике Српске

ГАЦКО - Одбојкаши Гацка и Градишке одмјериће снаге у суботу од 16 часова у првом мечу финалне серије Прве лиге Републике Српске, а шампион ће бити екипа која прва оствари двије побједе.

Биће ово сусрет екипа које су показале највише у регуларном дијелу првенства, а предност домаћег терена имаће екипа из Херцеговине. Предсједник, али и играч тима из Гацка Његош Вуковић рекао је за “Глас Српске” да се квалитетно припремају за меч.

У завршници су двије најбоље екипе и није лако одредити ко је фаворит. Екипа Градишке предвођена легендом Дарком Пепићем је једини пораз у сезони имала управо у Гацку и због тога не смије бити опуштања. Надамо се да ћемо одбранити предност домаћег терена - рекао је Вуковић. Према његовим ријечима, обје екипе спој су младости и искуства и очекује их велика борба. Док је Градишка рутински у полуфиналу побиједила Дрину Зворник, Гачани су имали многи тежи пут против Црвене звијезде.

- Добро су нам дошле три утакмице у полуфиналу да се повријеђени играчи врате у ритам и форму. И у полуфиналу смо показали да вриједимо и у суботу морамо показати да нисмо случајно лидери  - рекао је Вуковић.

Како каже Вуковић, сезона за  Гачане је веома успјешна и надају се да је крунисати титулом.

- Циљ на почетку шампионата је постављен да се афирмишу млади играчи, што је учињено, јер коректор Благоје Сокнић је већ постао носилац игре, а ту је и још млађи Окиљевић који има одиграну комплетну сезону у првој постави иако је 2006. годиште - казао је Вуковић.

Тренер - играч Гачана Милан Бошковић истакао је за “Глас Српске” да их повреде нису мимоишле ни овог пута, те вјерује да фактор домаћег терена може имати пресудну улогу.

- Одлично се познајемо, тако да нема ту пуно непознаница. Биће ово дуел гдје ће нијансе одлучити. Вјерујем у моје момке, играмо одличну сезону, није искључено ни да мајсторица одлучи шампиона - рекао је Бошковић.

Премијер лига

Предсједник клуба Његош Вуковић наглашава да у овом тренутку још не знају и у случају да освоје титулу хоће ли наступити у највишем рангу такмичења.

 - Разлог су свакако финансије. Након финалне серије и евентуалног освајања разговараћемо са надлежнима и покушати да обезбиједимо средства како би момци имали прилику да осјете драж играња. Морали бисмо се и појачати са минимално два играча како бисмо били конкурентни - рекао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана