Odbojkaši Gacka i Gradiške otvaraju finalnu seriju Prve lige Republike Srpske

Miloš Vasiljević
Odbojkaši Gacka i Gradiške otvaraju finalnu seriju Prve lige Republike Srpske

GACKO - Odbojkaši Gacka i Gradiške odmjeriće snage u subotu od 16 časova u prvom meču finalne serije Prve lige Republike Srpske, a šampion će biti ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

Biće ovo susret ekipa koje su pokazale najviše u regularnom dijelu prvenstva, a prednost domaćeg terena imaće ekipa iz Hercegovine. Predsjednik, ali i igrač tima iz Gacka Njegoš Vuković rekao je za “Glas Srpske” da se kvalitetno pripremaju za meč.

U završnici su dvije najbolje ekipe i nije lako odrediti ko je favorit. Ekipa Gradiške predvođena legendom Darkom Pepićem je jedini poraz u sezoni imala upravo u Gacku i zbog toga ne smije biti opuštanja. Nadamo se da ćemo odbraniti prednost domaćeg terena - rekao je Vuković. Prema njegovim riječima, obje ekipe spoj su mladosti i iskustva i očekuje ih velika borba. Dok je Gradiška rutinski u polufinalu pobijedila Drinu Zvornik, Gačani su imali mnogi teži put protiv Crvene zvijezde.

- Dobro su nam došle tri utakmice u polufinalu da se povrijeđeni igrači vrate u ritam i formu. I u polufinalu smo pokazali da vrijedimo i u subotu moramo pokazati da nismo slučajno lideri  - rekao je Vuković.

Kako kaže Vuković, sezona za  Gačane je veoma uspješna i nadaju se da je krunisati titulom.

- Cilj na početku šampionata je postavljen da se afirmišu mladi igrači, što je učinjeno, jer korektor Blagoje Soknić je već postao nosilac igre, a tu je i još mlađi Okiljević koji ima odigranu kompletnu sezonu u prvoj postavi iako je 2006. godište - kazao je Vuković.

Trener - igrač Gačana Milan Bošković istakao je za “Glas Srpske” da ih povrede nisu mimoišle ni ovog puta, te vjeruje da faktor domaćeg terena može imati presudnu ulogu.

- Odlično se poznajemo, tako da nema tu puno nepoznanica. Biće ovo duel gdje će nijanse odlučiti. Vjerujem u moje momke, igramo odličnu sezonu, nije isključeno ni da majstorica odluči šampiona - rekao je Bošković.

Premijer liga

Predsjednik kluba Njegoš Vuković naglašava da u ovom trenutku još ne znaju i u slučaju da osvoje titulu hoće li nastupiti u najvišem rangu takmičenja.

 - Razlog su svakako finansije. Nakon finalne serije i eventualnog osvajanja razgovaraćemo sa nadležnima i pokušati da obezbijedimo sredstva kako bi momci imali priliku da osjete draž igranja. Morali bismo se i pojačati sa minimalno dva igrača kako bismo bili konkurentni - rekao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana