Нови селектор до краја године

Милан Зубовић
Нови селектор до краја године

Сарајево - Фудбалска репрезентација БиХ добиће новог селектора до краја године.

Окончањем квалификација у којима није успио да избори наступ на Свјетском првенству идуће године у Русији, Мехмеду Баждаревићу је истекао уговор и он готово сигурно неће бити обновљен, иако је формирана комисија која ће разговарати о његовој судбини, а њу чине Ивица Осим, Душко Бајевић, Сеад Кајтаз и Звјездан Мисимовић. Током наредне двије седмице биће предложено неколико кандидата, па ће се приступити бирању новог шефа струке. Фудбалски савез Републике Српске имаће свог кандидата, баш као што је то био случај прије три године када је Баждаревић добио предност у односу на Милована Рајевца.

- Наредних дана обавићемо консултације са потенцијалним кандидатима и видјети да ли је неко од тренера заинтересован да преузме кормило репрезентације. Након тога изаћи ћемо у јавност са именима и сигурно је да ФС РС неће имати кандидата само реда ради, већ ће то бити неко ко може да у најбољем смислу одговори изазову вођења најбоље селекције БиХ - рекао је предсједник ФС РС и члан Извршног одбора ФС БиХ Миле Ковачевић.

Он је нагласио да ФС РС неће бити ограничен само на тренере из Републике Српске када буде разговарао са кандидатима.

- Сви они који желе добро фудбалу БиХ доћи ће у обзир и нећемо бити ограничени само на Српску, већ ће у обзир доћи и стручњаци из региона, те неће бити искључена ниједна држава. Желимо да нађемо адекватно рјешење - истакао је Ковачевић.

Осим, Кодро, Просинечки...

Сарајевски медији ових дана виде Амара Осима и Меху Кодру као замјену на клупи, док је српски стратег Радомир Антић одбацио могућност да сједне на клупу БиХ, а спомиње се и име Роберта Просинечког, којег на свој клупи желе Словенци и Хрвати. Нова сједница ИО требало би да буде одржана до 10. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана