Novi selektor do kraja godine

Milan Zubović
Novi selektor do kraja godine

Sarajevo - Fudbalska reprezentacija BiH dobiće novog selektora do kraja godine.

Okončanjem kvalifikacija u kojima nije uspio da izbori nastup na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji, Mehmedu Baždareviću je istekao ugovor i on gotovo sigurno neće biti obnovljen, iako je formirana komisija koja će razgovarati o njegovoj sudbini, a nju čine Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović. Tokom naredne dvije sedmice biće predloženo nekoliko kandidata, pa će se pristupiti biranju novog šefa struke. Fudbalski savez Republike Srpske imaće svog kandidata, baš kao što je to bio slučaj prije tri godine kada je Baždarević dobio prednost u odnosu na Milovana Rajevca.

- Narednih dana obavićemo konsultacije sa potencijalnim kandidatima i vidjeti da li je neko od trenera zainteresovan da preuzme kormilo reprezentacije. Nakon toga izaći ćemo u javnost sa imenima i sigurno je da FS RS neće imati kandidata samo reda radi, već će to biti neko ko može da u najboljem smislu odgovori izazovu vođenja najbolje selekcije BiH - rekao je predsjednik FS RS i član Izvršnog odbora FS BiH Mile Kovačević.

On je naglasio da FS RS neće biti ograničen samo na trenere iz Republike Srpske kada bude razgovarao sa kandidatima.

- Svi oni koji žele dobro fudbalu BiH doći će u obzir i nećemo biti ograničeni samo na Srpsku, već će u obzir doći i stručnjaci iz regiona, te neće biti isključena nijedna država. Želimo da nađemo adekvatno rješenje - istakao je Kovačević.

Osim, Kodro, Prosinečki...

Sarajevski mediji ovih dana vide Amara Osima i Mehu Kodru kao zamjenu na klupi, dok je srpski strateg Radomir Antić odbacio mogućnost da sjedne na klupu BiH, a spominje se i ime Roberta Prosinečkog, kojeg na svoj klupi žele Slovenci i Hrvati. Nova sjednica IO trebalo bi da bude održana do 10. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana