Нови чувар мреже Борца Бојан Павловић: Пожељан притисак због високих амбиција

Милан Зубовић
Нови чувар мреже Борца Бојан Павловић: Пожељан притисак због високих амбиција

ЗЛАТИБОР - Велико појачање међу стативама за нову сезону Борац је добио у Бојану Павловићу, којем ће конкуренција бити Младен Кукрика.

Искусни Лозничанин (33) током каријере промијенио је много клубова у Србији, гдје је наступао као позајмљени играч Црвене звезде. Носио је дресове Графичара, Палилулца, пиротског Радничког, Бежаније... а опробао се и у иностранству, бранећи за Македонију, азербејџански Карабаг, израелски Хапоел Ашкелон и грузијски Зестафони, тако да му долазак у Бањалуку и наступ у Премијер лиги неће бити непознаница, јер је бранио боје Сарајева и Челика. Договор је без проблема постигнут овог љета, а амбиције Бањалучана у првенству БиХ пресудиле су у избору средине.

- Борац је био најбржи и најконкретнији па смо се брзо договорили, јер се то тако ради када су у питању врхунски клубови. Борац је један од највећих клубова у БиХ, али и целом региону, а високе амбиције које је поставио у идућој сезони, које су везане за пласман у врху табеле, говоре како треба да се ради. Направили смо одличну екипу, појачања су квалитетна, доста је момака од раније, тако да се можемо надати добром резултату - изјавио је Павловић.

Радују га високе амбиције тима и вјерује да саиграчи неће имати психолошку баријеру да се покажу у најбољем свјетлу.

- У сваком клубу постоји притисак, па тако и у Борцу, а он расте складно са амбицијама. Јасно је да ће бити притиска, али момци имају искуства, тако да ће се изборити с тим. Не волим и не би било добро да тим падне у летаргију, јер је то врло лош знак. Ипак, убеђен сам да тога неће бити - додао је Павловић.

Тимска атмосфера расте сваким тренингом на Златибору, а тренер Владо Јагодић полако назире контуре првог тима.

- Одрадили смо добар део припрема и имамо одличне услове за рад на Златибору. Одиграли смо две контролне утакмице, у којима смо уписали победе, тако да то за сада супер изгледа. Сви момци максимално раде јер су се ужелели утакмица након дуге паузе и спремни ћемо дочекати наставак првенства - казао је Павловић.

Пауза је оставила трага, а сигурно и мало страха код појединаца како ће то изгледати када крене 1. августа.

- Страха нема јер смо добро обавештени и знамо шта се дешава око нас. Поштујемо све препоруке и надамо да ћемо се што пре вратити у нормалу, а то значи да ће се и публика вратити на стадион. Гледамо утакмице на телевизији и јасно је да без публике није лепо, па се сви надамо да ће бити дозвољен повратак једног дела јер је то онда друга прича - изјавио је Павловић.

Фаворити

Када су у питању фаворити у предстојећој сезони, они су годинама исти, а сада је међу њима и Борац.

- Много је добрих екипа чији квалитет расте из године у годину, тако да можемо свашта очекивати. Сви су жељни фудбала, доказивања у најбољем светлу а сада смо и ми ту, уз Сарајево, Жељезничар, Зрињски... па ћемо видети. Некоме ћемо помрсити рачуне - рекао је Павловић.

 

Већа минутажа играчима

Тренер Владо Јагодић задовољан је првим дијелом припрема на Златибору, па истиче да ће у наредних седам дана радити на експлозивности и постепено повећавати минутажу играчима.

- Сутра ће против Јавора шансу добити једна група која ће одиграти 60-70 минута, док ће дан касније против Трепче исту минутажу добити друга група момака. У сусрету са Чукаричким имаћу контуре тима који ће започети такмичење у новој сезони Премијер лиге БиХ - изјавио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана