Novi čuvar mreže Borca Bojan Pavlović: Poželjan pritisak zbog visokih ambicija

Milan Zubović
Novi čuvar mreže Borca Bojan Pavlović: Poželjan pritisak zbog visokih ambicija

ZLATIBOR - Veliko pojačanje među stativama za novu sezonu Borac je dobio u Bojanu Pavloviću, kojem će konkurencija biti Mladen Kukrika.

Iskusni Lozničanin (33) tokom karijere promijenio je mnogo klubova u Srbiji, gdje je nastupao kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde. Nosio je dresove Grafičara, Palilulca, pirotskog Radničkog, Bežanije... a oprobao se i u inostranstvu, braneći za Makedoniju, azerbejdžanski Karabag, izraelski Hapoel Aškelon i gruzijski Zestafoni, tako da mu dolazak u Banjaluku i nastup u Premijer ligi neće biti nepoznanica, jer je branio boje Sarajeva i Čelika. Dogovor je bez problema postignut ovog ljeta, a ambicije Banjalučana u prvenstvu BiH presudile su u izboru sredine.

- Borac je bio najbrži i najkonkretniji pa smo se brzo dogovorili, jer se to tako radi kada su u pitanju vrhunski klubovi. Borac je jedan od najvećih klubova u BiH, ali i celom regionu, a visoke ambicije koje je postavio u idućoj sezoni, koje su vezane za plasman u vrhu tabele, govore kako treba da se radi. Napravili smo odličnu ekipu, pojačanja su kvalitetna, dosta je momaka od ranije, tako da se možemo nadati dobrom rezultatu - izjavio je Pavlović.

Raduju ga visoke ambicije tima i vjeruje da saigrači neće imati psihološku barijeru da se pokažu u najboljem svjetlu.

- U svakom klubu postoji pritisak, pa tako i u Borcu, a on raste skladno sa ambicijama. Jasno je da će biti pritiska, ali momci imaju iskustva, tako da će se izboriti s tim. Ne volim i ne bi bilo dobro da tim padne u letargiju, jer je to vrlo loš znak. Ipak, ubeđen sam da toga neće biti - dodao je Pavlović.

Timska atmosfera raste svakim treningom na Zlatiboru, a trener Vlado Jagodić polako nazire konture prvog tima.

- Odradili smo dobar deo priprema i imamo odlične uslove za rad na Zlatiboru. Odigrali smo dve kontrolne utakmice, u kojima smo upisali pobede, tako da to za sada super izgleda. Svi momci maksimalno rade jer su se uželeli utakmica nakon duge pauze i spremni ćemo dočekati nastavak prvenstva - kazao je Pavlović.

Pauza je ostavila traga, a sigurno i malo straha kod pojedinaca kako će to izgledati kada krene 1. avgusta.

- Straha nema jer smo dobro obavešteni i znamo šta se dešava oko nas. Poštujemo sve preporuke i nadamo da ćemo se što pre vratiti u normalu, a to znači da će se i publika vratiti na stadion. Gledamo utakmice na televiziji i jasno je da bez publike nije lepo, pa se svi nadamo da će biti dozvoljen povratak jednog dela jer je to onda druga priča - izjavio je Pavlović.

Favoriti

Kada su u pitanju favoriti u predstojećoj sezoni, oni su godinama isti, a sada je među njima i Borac.

- Mnogo je dobrih ekipa čiji kvalitet raste iz godine u godinu, tako da možemo svašta očekivati. Svi su željni fudbala, dokazivanja u najboljem svetlu a sada smo i mi tu, uz Sarajevo, Željezničar, Zrinjski... pa ćemo videti. Nekome ćemo pomrsiti račune - rekao je Pavlović.

 

Veća minutaža igračima

Trener Vlado Jagodić zadovoljan je prvim dijelom priprema na Zlatiboru, pa ističe da će u narednih sedam dana raditi na eksplozivnosti i postepeno povećavati minutažu igračima.

- Sutra će protiv Javora šansu dobiti jedna grupa koja će odigrati 60-70 minuta, dok će dan kasnije protiv Trepče istu minutažu dobiti druga grupa momaka. U susretu sa Čukaričkim imaću konture tima koji će započeti takmičenje u novoj sezoni Premijer lige BiH - izjavio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana