Ноле први носилац

Агенције
Ноле први носилац

Њујорк - Први тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да има велике шансе за освајање US опена.

Он је гостовао у емисији познатог америчког телевизијског водитеља Дејвида Летермана и у шаљивом тону одговарао на постављена питања.

- Надам се да су шансе веома добре. Вредно радим и припремам се за турнир. Ово је последњи гренд слем сезоне, огроман турнир. Сада је недеља када играчи покушавају да побољшају издржљивост, физичку спремност и све остало како би били спремни за те две недеље - изјавио је Новак.

На констатацију Летермана да је у изванредној физичкој форми, Новак се нашалио упитавши водитеља "да ли га то пита да скине кошуљу", на шта је у публици завладао смијех, а Ђоковић је добио овације.

Ипак, ни Летерман се није дао.

- Ако би ти било удобније без кошуље, само напријед - одговорио је познати водитељ.

Новаков тренер Борис Бекер изјавио је у интервјуу за Си-Ен-Ен  да је био запањен количином критика на његов рачун након што је постао тренер најбољег свјетског тенисера.

- Било је помало чудно и био сам изненађен. Нисам знао да толико људи сумња у мене. Мора да сам током живота многима нагазио на жуљ када су се толико потрудили да искажу своје мишљење. Живимо у слободном свијету и свако има право на мишљење, али био сам мало изненађен - изјавио је Бекер.

Први турнир на којем је Нијемац пратио Новака био је Аустралијен опен, на којем је Србин послије три узастопна трофеја изгубио у четвртфиналу од Станисласа Вавринке. Тај пораз био је повод за критике на рачун Бекера, али он је рекао да је послужио као основа за нови успон, чија је кулминација била титула на Вимблдону.

- Када тренирате играча попут Ђоковића, очекујете савршенство, очекујете најбоље. Било је много критика. Срећом, послије тријумфа на Вимблдону та дискусија је завршена - закључио је Бекер.

US опен почиње 25. августа, а Ђоковић је постављен за првог носиоца на турниру, на којем је до сада пет пута играо у финалу. Други носилац је петоструки освајач "Флешинг Медоуза" Роџер Федерер, а трећи још један Швајцарац - Станислас Вавринка. Прошлогодишњи шампион Рафаел Надал неће бити у прилици да брани трофеј, пошто је отказао учешће због повреде. Давид Ферер је постављен за четвртог носиоца, Милош Раонић за петог, а иза њих су Томаш Бердих, Григор Димитров, Енди Мареј...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана