Nole prvi nosilac

Agencije
Nole prvi nosilac

Njujork - Prvi teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da ima velike šanse za osvajanje US opena.

On je gostovao u emisiji poznatog američkog televizijskog voditelja Dejvida Letermana i u šaljivom tonu odgovarao na postavljena pitanja.

- Nadam se da su šanse veoma dobre. Vredno radim i pripremam se za turnir. Ovo je poslednji grend slem sezone, ogroman turnir. Sada je nedelja kada igrači pokušavaju da poboljšaju izdržljivost, fizičku spremnost i sve ostalo kako bi bili spremni za te dve nedelje - izjavio je Novak.

Na konstataciju Letermana da je u izvanrednoj fizičkoj formi, Novak se našalio upitavši voditelja "da li ga to pita da skine košulju", na šta je u publici zavladao smijeh, a Đoković je dobio ovacije.

Ipak, ni Leterman se nije dao.

- Ako bi ti bilo udobnije bez košulje, samo naprijed - odgovorio je poznati voditelj.

Novakov trener Boris Beker izjavio je u intervjuu za Si-En-En  da je bio zapanjen količinom kritika na njegov račun nakon što je postao trener najboljeg svjetskog tenisera.

- Bilo je pomalo čudno i bio sam iznenađen. Nisam znao da toliko ljudi sumnja u mene. Mora da sam tokom života mnogima nagazio na žulj kada su se toliko potrudili da iskažu svoje mišljenje. Živimo u slobodnom svijetu i svako ima pravo na mišljenje, ali bio sam malo iznenađen - izjavio je Beker.

Prvi turnir na kojem je Nijemac pratio Novaka bio je Australijen open, na kojem je Srbin poslije tri uzastopna trofeja izgubio u četvrtfinalu od Stanislasa Vavrinke. Taj poraz bio je povod za kritike na račun Bekera, ali on je rekao da je poslužio kao osnova za novi uspon, čija je kulminacija bila titula na Vimbldonu.

- Kada trenirate igrača poput Đokovića, očekujete savršenstvo, očekujete najbolje. Bilo je mnogo kritika. Srećom, poslije trijumfa na Vimbldonu ta diskusija je završena - zaključio je Beker.

US open počinje 25. avgusta, a Đoković je postavljen za prvog nosioca na turniru, na kojem je do sada pet puta igrao u finalu. Drugi nosilac je petostruki osvajač "Flešing Medouza" Rodžer Federer, a treći još jedan Švajcarac - Stanislas Vavrinka. Prošlogodišnji šampion Rafael Nadal neće biti u prilici da brani trofej, pošto je otkazao učešće zbog povrede. David Ferer je postavljen za četvrtog nosioca, Miloš Raonić za petog, a iza njih su Tomaš Berdih, Grigor Dimitrov, Endi Marej...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana