Никола Радовановић из Невесиња испунио дјечачки сан потписом за Партизан: Земљак Савић ми даје савјете

Милан Зубовић
Никола Радовановић из Невесиња испунио дјечачки сан потписом за Партизан: Земљак Савић ми даје савјете

БЕОГРАД - Мало Невесиње може да се похвали са два члана Кошаркашког клуба Партизан.

Један од њих је спортски директор Зоран Савић, који вуче коријене из овог мјеста са југа Херцеговине, док је други кошаркаш Никола Радовановић. Прослављени кошаркаш, који има задатак да пољуљани “црно-бијели” брод врати на прави курс, дао је подршку свом младом земљаку, као и неколико савјета, иако не дијеле исту позицију на паркету.

- Причао сам са Савићем, којег знам само из прича, јер нисам имао прилику да уживо гледам његове утакмице. Разговарали смо о томе ко је из којег мјеста, јер је и он поријеклом из Невесиња, па само установили да имамо много заједничких пријатеља. Савјетовао ме је да се не задовољавам чињеницом да сам са 18 година постао члан Партизана, већ да се још јаче борим на тренингу, јер ћу само тако успјети - истакао је Радовановић за “Глас Српске”.

Голобради младић прије неколико дана испунио је дјечачки сан и потписао први професионални уговор са клубом за који навија.

- Потпис уговора са Партизаном представља остварење сна и велико задовољство јер за њега навијам од малена и увијек сам сањао да ћу једног дана обући дрес сениорске екипе - изјавио је Радовановић.

Ипак, пут до екипе из Хумске 1 није био лак ни кратак и водио га је од родног мјеста, преко Бијељине до Београда.

- Рођен сам у Невесињу и тамо сам направио прве кошаркашке кораке, односно са 11-12 година почео сам да тренирам. Како у мом родном мјесту нема добрих услова за тренинг, врло брзо сам прешао у бијељинску Будућност. Тамо сам провео три године и онда је дошао прелазак у Партизан, што се показало као прави потез - рекао је Радовановић.

Тај његов трансфер био је у центру скандала јер је Будућност оптужила менаџере да им без било какве провизије одводе играча у којег су они уложили новац.

- То се смирило и не бих сада да се враћам на ту тему или било шта да причам - кратко је казао Радовановић.

Прије него што је постао пунољетан, дебитовао је за први тим. Десило се то 27. фебруара на гостовању код Задра и том приликом убацио је једну тројку, а његов тим је поражен. Тренутак уласка на паркет заувијек ће остати у сјећању.

- Деби у најјачем саставу био је велика ствар за мене и можда најбољи тренутак од када сам почео тренирати. Сањао сам то од малена и то ми је био први циљ, а када сам ушао у утакмицу, дао сам све од себе. Тај тренутак када сам закорачио на паркет не могу да опишем. На тренутак сам се скроз погубио од неке позитивне енергије која ме је обузела. Нисам размишљао шта ће се десити, већ сам само мислио да дам све од себе у одбрани, а у и нападу ако лопта буде ишла на мене - нагласио је Радовановић.

Иако је тек ступио на велику сцену, не осјећа притисак због тога.

- Искрено, не осјећам неки притисак након дебија или потписивања уговора. Посвећен сам само тренингу јер је то једини пут ка доброј каријери и не мислим на неки притисак - рекао је Радовановић.

Рад са тренерима

Ове сезоне промијенио је три тренера у првом тиму. Сезону је започео са Владом Шћепановићем, којег је замијенио Саша Филиповски, док је сада ту Александар Матовић.

- Код све тројица сам био на тренинзима и много су ми помогли. Слични су у неком основном раду и нема неке велике разлике, осим у финесама - казао је Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана