Nikola Radovanović iz Nevesinja ispunio dječački san potpisom za Partizan: Zemljak Savić mi daje savjete

Milan Zubović
Nikola Radovanović iz Nevesinja ispunio dječački san potpisom za Partizan: Zemljak Savić mi daje savjete

BEOGRAD - Malo Nevesinje može da se pohvali sa dva člana Košarkaškog kluba Partizan.

Jedan od njih je sportski direktor Zoran Savić, koji vuče korijene iz ovog mjesta sa juga Hercegovine, dok je drugi košarkaš Nikola Radovanović. Proslavljeni košarkaš, koji ima zadatak da poljuljani “crno-bijeli” brod vrati na pravi kurs, dao je podršku svom mladom zemljaku, kao i nekoliko savjeta, iako ne dijele istu poziciju na parketu.

- Pričao sam sa Savićem, kojeg znam samo iz priča, jer nisam imao priliku da uživo gledam njegove utakmice. Razgovarali smo o tome ko je iz kojeg mjesta, jer je i on porijeklom iz Nevesinja, pa samo ustanovili da imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Savjetovao me je da se ne zadovoljavam činjenicom da sam sa 18 godina postao član Partizana, već da se još jače borim na treningu, jer ću samo tako uspjeti - istakao je Radovanović za “Glas Srpske”.

Golobradi mladić prije nekoliko dana ispunio je dječački san i potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom za koji navija.

- Potpis ugovora sa Partizanom predstavlja ostvarenje sna i veliko zadovoljstvo jer za njega navijam od malena i uvijek sam sanjao da ću jednog dana obući dres seniorske ekipe - izjavio je Radovanović.

Ipak, put do ekipe iz Humske 1 nije bio lak ni kratak i vodio ga je od rodnog mjesta, preko Bijeljine do Beograda.

- Rođen sam u Nevesinju i tamo sam napravio prve košarkaške korake, odnosno sa 11-12 godina počeo sam da treniram. Kako u mom rodnom mjestu nema dobrih uslova za trening, vrlo brzo sam prešao u bijeljinsku Budućnost. Tamo sam proveo tri godine i onda je došao prelazak u Partizan, što se pokazalo kao pravi potez - rekao je Radovanović.

Taj njegov transfer bio je u centru skandala jer je Budućnost optužila menadžere da im bez bilo kakve provizije odvode igrača u kojeg su oni uložili novac.

- To se smirilo i ne bih sada da se vraćam na tu temu ili bilo šta da pričam - kratko je kazao Radovanović.

Prije nego što je postao punoljetan, debitovao je za prvi tim. Desilo se to 27. februara na gostovanju kod Zadra i tom prilikom ubacio je jednu trojku, a njegov tim je poražen. Trenutak ulaska na parket zauvijek će ostati u sjećanju.

- Debi u najjačem sastavu bio je velika stvar za mene i možda najbolji trenutak od kada sam počeo trenirati. Sanjao sam to od malena i to mi je bio prvi cilj, a kada sam ušao u utakmicu, dao sam sve od sebe. Taj trenutak kada sam zakoračio na parket ne mogu da opišem. Na trenutak sam se skroz pogubio od neke pozitivne energije koja me je obuzela. Nisam razmišljao šta će se desiti, već sam samo mislio da dam sve od sebe u odbrani, a u i napadu ako lopta bude išla na mene - naglasio je Radovanović.

Iako je tek stupio na veliku scenu, ne osjeća pritisak zbog toga.

- Iskreno, ne osjećam neki pritisak nakon debija ili potpisivanja ugovora. Posvećen sam samo treningu jer je to jedini put ka dobroj karijeri i ne mislim na neki pritisak - rekao je Radovanović.

Rad sa trenerima

Ove sezone promijenio je tri trenera u prvom timu. Sezonu je započeo sa Vladom Šćepanovićem, kojeg je zamijenio Saša Filipovski, dok je sada tu Aleksandar Matović.

- Kod sve trojica sam bio na treninzima i mnogo su mi pomogli. Slični su u nekom osnovnom radu i nema neke velike razlike, osim u finesama - kazao je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana