Невесињац најбржи на Уличој трци у Дервенти

М.З.
Невесињац најбржи на Уличој трци у Дервенти

ДЕРВЕНТА - Невесињац Урош Гутић  члан АК "Борац" из Бањалуке одбранио је титулу најбржег тркача Уличне трке у Дервенти, док је иза себе оставио Млађена Самарџића из Брчког и Руса Ивана Бубнова.

Гутић је похвалио организацију, истакавши да је ријеч о занимљивој стази.

-Стаза је валовита, равница, низбрдица и онда успон, док у циљном правцу је равница уз бројну публику. Надам се да ћу и до године доћи - казао је Гутић.

Међу дамама најбржа је била Прњаворчанка Јелена Гајић, док су се у конкуренцији дама на побједничко постоље попеле Теа Фабер из АК "Фит" Запрешић" и прошлогодишња побједница Слађана Стаменковић, члан београдске Црвене звезде.

Гајићева је истакла да је конкуренција била на високом нивоу.

-Фабер је врхунска атлетичарка, која трчи овакве стазе. Ја сам ипак спринтер, тако да ова побједа има већу тежину -  рекла је Гајићева.

Тренер дервенстког Атлетског клуба Далибор Врховац је подсјетио да је традиција уличних трка на Дан ослобођења града у Другом свјетском рату обновљена прошле године, уз подршку Градске управе и привредника.

-Поред такмичара из Републике Српске и БиХ, ту су и гости из Србије, Хрватске и Црне Горе. Имамо више од 500 учесника и то је нешто више него прошле године, а надам се да ће наредних година учествовати и такмичари из Европе -  истакао је Врховац, додајући да су одржане 22 трке.

Предсједник Атлетског савеза БиХ и Републике Српске Душко Ивичић казао је да је Дервента традиционално добар домаћин и да је ове године улична трка подигнута на виши ниво када је у питању цијела организација, али и број учесника.

-Захвалност дугујемо свима који су на овакав лијеп начин приредили ову уличну трку. Нама у Атлетском савезу много значи јер је ово промоција града и атлетике, али и спорта уопште - казао је Ивичић.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић је изразио је задовољство јер је поново „краљица спортова“ у Дервенти, по коме је некада била препознатљива.

-Пружили смо подршку свим учесницима и организаторима заслужним да се манифестација врати на улице Дервенте. Господина Врховац је регистрацијом клуба створио услове за промоцију и популаризацију овог спорта, а Градска управа активно ради на развоју потребне инфраструктуре на Градском стадиону - навео је Јефтић.

Трку, која је одржана уз покровитељство градоначелника Дервенте Милорада Симића, Министарства породице омладине и спорта Републике Српске и бројних пријатеља, организовао је Атлетски клуб Дервента уз подршку Туристичке организације града Дервента.

Трка је уврштена у календаре атлетских савеза РС и БиХ, те европског атлетског савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана