Nevesinjac najbrži na Uličoj trci u Derventi

M.Z.
Nevesinjac najbrži na Uličoj trci u Derventi

DERVENTA - Nevesinjac Uroš Gutić  član AK "Borac" iz Banjaluke odbranio je titulu najbržeg trkača Ulične trke u Derventi, dok je iza sebe ostavio Mlađena Samardžića iz Brčkog i Rusa Ivana Bubnova.

Gutić je pohvalio organizaciju, istakavši da je riječ o zanimljivoj stazi.

-Staza je valovita, ravnica, nizbrdica i onda uspon, dok u ciljnom pravcu je ravnica uz brojnu publiku. Nadam se da ću i do godine doći - kazao je Gutić.

Među damama najbrža je bila Prnjavorčanka Jelena Gajić, dok su se u konkurenciji dama na pobjedničko postolje popele Tea Faber iz AK "Fit" Zaprešić" i prošlogodišnja pobjednica Slađana Stamenković, član beogradske Crvene zvezde.

Gajićeva je istakla da je konkurencija bila na visokom nivou.

-Faber je vrhunska atletičarka, koja trči ovakve staze. Ja sam ipak sprinter, tako da ova pobjeda ima veću težinu -  rekla je Gajićeva.

Trener dervenstkog Atletskog kluba Dalibor Vrhovac je podsjetio da je tradicija uličnih trka na Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu obnovljena prošle godine, uz podršku Gradske uprave i privrednika.

-Pored takmičara iz Republike Srpske i BiH, tu su i gosti iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Imamo više od 500 učesnika i to je nešto više nego prošle godine, a nadam se da će narednih godina učestvovati i takmičari iz Evrope -  istakao je Vrhovac, dodajući da su održane 22 trke.

Predsjednik Atletskog saveza BiH i Republike Srpske Duško Ivičić kazao je da je Derventa tradicionalno dobar domaćin i da je ove godine ulična trka podignuta na viši nivo kada je u pitanju cijela organizacija, ali i broj učesnika.

-Zahvalnost dugujemo svima koji su na ovakav lijep način priredili ovu uličnu trku. Nama u Atletskom savezu mnogo znači jer je ovo promocija grada i atletike, ali i sporta uopšte - kazao je Ivičić.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić je izrazio je zadovoljstvo jer je ponovo „kraljica sportova“ u Derventi, po kome je nekada bila prepoznatljiva.

-Pružili smo podršku svim učesnicima i organizatorima zaslužnim da se manifestacija vrati na ulice Dervente. Gospodina Vrhovac je registracijom kluba stvorio uslove za promociju i popularizaciju ovog sporta, a Gradska uprava aktivno radi na razvoju potrebne infrastrukture na Gradskom stadionu - naveo je Jeftić.

Trku, koja je održana uz pokroviteljstvo gradonačelnika Dervente Milorada Simića, Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske i brojnih prijatelja, organizovao je Atletski klub Derventa uz podršku Turističke organizacije grada Derventa.

Trka je uvrštena u kalendare atletskih saveza RS i BiH, te evropskog atletskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana