Наставља се борба у Рукометном савезу БиХ: Комесар лиге не поштује одлуке

Г.С.
Наставља се борба у Рукометном савезу БиХ: Комесар лиге не поштује одлуке

БАЊАЛУКА - Рукометно првенство БиХ је завршено, али се број тимова који напуштају елитни ранг и даље не зна и чини се да сви једва чекају почетак јуна и заказану Скупштину како би се донијела коначна одлука.

Комесар за такмичење Алија Хасић објавио је завршни билтен према којем је службено завршена сезона. Упркос одлуци Надзорног одбора Рукометног савеза БиХ, Хасић је навео да из првенства БиХ испада пет екипа и позвао се на пропозиције које су донесене током сезоне.

Према објављеној одлуци у билтену у нижи ранг идуће сезоне иду Херцеговина Невесиње, Искра Бугојно, Босна Високо, Градачац и Какањ, али ту одлуку не признају челници Рукометног савеза Републике Српске који инсистирају на томе да елитни ранг напуштају три тима.

“Глас Српске” је покушао да контактира са генералним секретаром Недимом Арнаутовићем и да разјасни ову дилему. Након првог јављања и објашњења да је на састанку генерални секретар РС БиХ се више није јављао на позиве. Очигледно је да у заједничком савезу не желе да ријеше ово питање које и те­ како мучи клубове.

За сад је познато само ко иде у Европу. Извиђач је суверено освојио прво мјесто, а у европска такмичења су се још пласирали Вогошћа и Леотар, који ће тако први пут наступати у европским куповима.

Посљедњи учесник еврокупова биће познат након финалног турнира Купа БиХ који се игра у Вогошћи 27. и 28. маја. У полуфиналу се састају Вогошћа - Слобода и Херцеговина - Извиђач. Уколико Херцеговина освоји трофеј, играће у Европи идуће сезоне, а у свим осталим сценаријима Слобода ће играти Европу као четвртопласирана екипа у лиги или као освајач Купа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана