Nastavlja se borba u Rukometnom savezu BiH: Komesar lige ne poštuje odluke

G.S.
Nastavlja se borba u Rukometnom savezu BiH: Komesar lige ne poštuje odluke

BANjALUKA - Rukometno prvenstvo BiH je završeno, ali se broj timova koji napuštaju elitni rang i dalje ne zna i čini se da svi jedva čekaju početak juna i zakazanu Skupštinu kako bi se donijela konačna odluka.

Komesar za takmičenje Alija Hasić objavio je završni bilten prema kojem je službeno završena sezona. Uprkos odluci Nadzornog odbora Rukometnog saveza BiH, Hasić je naveo da iz prvenstva BiH ispada pet ekipa i pozvao se na propozicije koje su donesene tokom sezone.

Prema objavljenoj odluci u biltenu u niži rang iduće sezone idu Hercegovina Nevesinje, Iskra Bugojno, Bosna Visoko, Gradačac i Kakanj, ali tu odluku ne priznaju čelnici Rukometnog saveza Republike Srpske koji insistiraju na tome da elitni rang napuštaju tri tima.

“Glas Srpske” je pokušao da kontaktira sa generalnim sekretarom Nedimom Arnautovićem i da razjasni ovu dilemu. Nakon prvog javljanja i objašnjenja da je na sastanku generalni sekretar RS BiH se više nije javljao na pozive. Očigledno je da u zajedničkom savezu ne žele da riješe ovo pitanje koje i te­ kako muči klubove.

Za sad je poznato samo ko ide u Evropu. Izviđač je suvereno osvojio prvo mjesto, a u evropska takmičenja su se još plasirali Vogošća i Leotar, koji će tako prvi put nastupati u evropskim kupovima.

Posljednji učesnik evrokupova biće poznat nakon finalnog turnira Kupa BiH koji se igra u Vogošći 27. i 28. maja. U polufinalu se sastaju Vogošća - Sloboda i Hercegovina - Izviđač. Ukoliko Hercegovina osvoji trofej, igraće u Evropi iduće sezone, a u svim ostalim scenarijima Sloboda će igrati Evropu kao četvrtoplasirana ekipa u ligi ili kao osvajač Kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana