Највећи алкохоличар модерног фудбала: Лутао свијетом 60 дана па постао капитен Русије

ГС
 Највећи алкохоличар модерног фудбала: Лутао свијетом 60 дана па постао капитен Русије

Бивши капитен репрезентације Русије Роман Широков открива како је током своје каријере имао велике проблеме с алкохолом, због чега је чак и добио надимак "највећи алкохоличар модерног ногомета".

Он је открио да су га вотка и виски у једном тренутку могли коштати живота, али да је на вријеме схватио шта ради и да се успио извући из тог пакленог начина живота.

"У једном тренутку сам имао озбиљне проблеме, а вотка и виски су ме умало коштали живота. На крају, схватио сам да сам у проблему и да не желим умријети млад. Био сам страшно разочаран када сам из ЦСКА отишао на посудбу у Торпедо, након чега ми је у посјету дошао један пријатељ. Изашли смо на једно пиће, а након тога сам два мјесеца лутао земљом и пио вотку и виски. Свашта смо радили, а већине ствари се и не сјећам", открива Широков.

Можда и највећи проблем с алкохолом као пороком Широков је имао због тешког дјетињства које је проживио, а са само 14 година остао је без оца. Мајка је у том периоду радила два посла како би он могао ићи на тренинге.

"Мајци није било јасно шта се догађа са мном, а након два мјесеца колико сам пио, ЦСКА ме одлучио послати на служење војног рока. Тамо сам фарбао зидове и морао копати ровове, живјели смо у баракама и сваки дан смо устајали у шест сати. Брак са супругом Катјом је зауставио мој понов. Више не пијем и спасио сам се", казао је овај бивши капитен репрезентације Русије.

Широков је каријеру почео у екипи ЦСКА за коју је потписао уговор 2001. године. Након тога играо је у нижим лигама, да би 2006. године потписао за Рубин из Казана, након тога Кхимки, а 2008. године потписао је уговор са Зенитом. Каријеру је завршио у екипи ЦСКА, док је у међувремену одиграо 57 мечева за репрезентацију Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана