Млади рукометаши Српске иду у Солун

Д.Д.
Млади рукометаши Српске иду у Солун

БАЊАЛУКА - Рукометна репрезентација Републике Српске (дјечаци рођени 2008/09. године) наступиће на међународном турниру који се од 27. до 30. децембра одржава у Солуну.

У „српској кући рукомета“ истакли су да су срећни што су добили позив да клиници учествују на овом традиционалном турниру.

"Велико нам је задовољство што ће наши млади рукометаши бити дио овог јаког међународног турнира. Ово је још једна потврда да ми добро радимо и да велико пажњу посвјећујемо омладинским селекцијама и ови дјечаци су будућност рукомета у Републици Српској. Са наше стране настојаћемо да им обезбиједимо потребне услове за пут у Грчку, а искрено се надамо и добром резултату", изјавио је - Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза РС.

За позив из Солуна велике заслуге припадају Обренку Миљковићу, предсједнику Комисије за омладинска такмичења у Рукометном савезу Републике Српске.

"Хвала нашим пријатељима који нас нису заборавили и који су нас позвали да будемо дио ове смотре. Имамо у плану да окупио репрезентативце прије поласка у Грчку како бисмо обавили барем два тренинга. У договору са предсједником Маринком Умичевићем на пут бисмо кренули 26. децембра из Бијељине. Морам истаћи да нам је у Солуну шеф Представништва Републике Српске госпођа Јелена Јовановић Атханасиоу обезбиједила спавање са доручком за три дана. Осим такмичарског дијела планирано је да посјетимо Представништво Републике Српске као и гробље 'Зејтилник'", истакао је Миљковић.

Селектор Републике Српске Немања Дмитровић ускоро ће одредити списак од 16 играча који ће играти на турниру у Солуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана