Mladi rukometaši Srpske idu u Solun

D.D.
Mladi rukometaši Srpske idu u Solun

BANjALUKA - Rukometna reprezentacija Republike Srpske (dječaci rođeni 2008/09. godine) nastupiće na međunarodnom turniru koji se od 27. do 30. decembra održava u Solunu.

U „srpskoj kući rukometa“ istakli su da su srećni što su dobili poziv da klinici učestvuju na ovom tradicionalnom turniru.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će naši mladi rukometaši biti dio ovog jakog međunarodnog turnira. Ovo je još jedna potvrda da mi dobro radimo i da veliko pažnju posvjećujemo omladinskim selekcijama i ovi dječaci su budućnost rukometa u Republici Srpskoj. Sa naše strane nastojaćemo da im obezbijedimo potrebne uslove za put u Grčku, a iskreno se nadamo i dobrom rezultatu", izjavio je - Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS.

Za poziv iz Soluna velike zasluge pripadaju Obrenku Miljkoviću, predsjedniku Komisije za omladinska takmičenja u Rukometnom savezu Republike Srpske.

"Hvala našim prijateljima koji nas nisu zaboravili i koji su nas pozvali da budemo dio ove smotre. Imamo u planu da okupio reprezentativce prije polaska u Grčku kako bismo obavili barem dva treninga. U dogovoru sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na put bismo krenuli 26. decembra iz Bijeljine. Moram istaći da nam je u Solunu šef Predstavništva Republike Srpske gospođa Jelena Jovanović Athanasiou obezbijedila spavanje sa doručkom za tri dana. Osim takmičarskog dijela planirano je da posjetimo Predstavništvo Republike Srpske kao i groblje 'Zejtilnik'", istakao je Miljković.

Selektor Republike Srpske Nemanja Dmitrović uskoro će odrediti spisak od 16 igrača koji će igrati na turniru u Solunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana