Миодраг Чеко, спортски директор Пливачког клуба Олимп: Апсолутно најбољи у Српској

Дејан Кондић
Миодраг Чеко, спортски директор Пливачког клуба Олимп: Апсолутно најбољи у Српској

БАЊАЛУКА - Доминација. Тако се једном ријечју може описати оно што су пливачи Олимпа урадили на зимском екипном првенству Републике Српске одржаном минулог викенда у Бањалуци.

Олимпови такмичари постали су осми пут узастопно апсолутни прваци Српске, док је друго и треће мјесто припало њиховим градским ривалима Борцу, односно 22. априлу. Иначе, ово је прво такмичење које је након три године окупило све клубове из Републике Српске. Пливачи побједничког клуба освојили су чак 197 медаља, од чега 82 златне, 72 сребрне и 43 бронзане. Поред титуле апсолутног првака Бањалучани су били најбољи и у конкуренцији млађих, те старијих пионира и омладинаца, док су у кадетском узрасту постали вицешампиони. Спортски директор Миодраг Чеко у разговору за “Глас Српске” није крио задовољство учињеним на шампионату.

- Резултат добија на значају ако се зна да је ово најмасовније првенство од оснивања савеза. Веома смо задовољни, јер смо очекивали да ће бити мало и неизвјесније. Оно што бих свакако издвојио су штафетне трке, гдје су наши пливачи освојили титулу апсолутног шампиона у дисциплини 4х100 метара мјешовито. Та штафета у саставу Давид Вучић (леђа), Борис Шарић (прса), Никола Срдић (краул) и Михајло Вуковић (делфин) дјеловала је као швајцарски сат и посебно сам поносан на те момке. Када је појединачна конкуренција  у питању вриједи издвојити наступ Давида Вучића  i Александре Зекановић код сениора, Сергеја Трбојевића у конкуренцији јуниора, Маше Кавић код кадета, али заиста сви наши такмичари су пливали одлично - рекао је Чеко.

Пред пливачима Олимпа је доста изазова у наредном периоду. Један од челних људи клуба истиче да ће његови такмичари бити спремни за све изазове.

- Већ наредне седмице имамо Сусрет нација у Сарајеву, такмичење на репрезентативном нивоу, на којем ће у склопу селекције БиХ учествовати четири наша пливача. Такође, наши такмичари ће сљедећег мјесеца учествовати на ЕЈОФУ - закључио је Чеко.

Спектакл у мају

У Олимпу се већ увелико припремају за Бањалука опен, који нови-стари шампион Српске организује крајем маја.

- Увелико радимо на нашем турниру, спремамо се. Биће и ове године спектакл, а и прилика да наши и други такмичари јуре неопходне норме - истакао је Чеко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана