Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba Olimp: Apsolutno najbolji u Srpskoj

Dejan Kondić
Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba Olimp: Apsolutno najbolji u Srpskoj

BANjALUKA - Dominacija. Tako se jednom riječju može opisati ono što su plivači Olimpa uradili na zimskom ekipnom prvenstvu Republike Srpske održanom minulog vikenda u Banjaluci.

Olimpovi takmičari postali su osmi put uzastopno apsolutni prvaci Srpske, dok je drugo i treće mjesto pripalo njihovim gradskim rivalima Borcu, odnosno 22. aprilu. Inače, ovo je prvo takmičenje koje je nakon tri godine okupilo sve klubove iz Republike Srpske. Plivači pobjedničkog kluba osvojili su čak 197 medalja, od čega 82 zlatne, 72 srebrne i 43 bronzane. Pored titule apsolutnog prvaka Banjalučani su bili najbolji i u konkurenciji mlađih, te starijih pionira i omladinaca, dok su u kadetskom uzrastu postali vicešampioni. Sportski direktor Miodrag Čeko u razgovoru za “Glas Srpske” nije krio zadovoljstvo učinjenim na šampionatu.

- Rezultat dobija na značaju ako se zna da je ovo najmasovnije prvenstvo od osnivanja saveza. Veoma smo zadovoljni, jer smo očekivali da će biti malo i neizvjesnije. Ono što bih svakako izdvojio su štafetne trke, gdje su naši plivači osvojili titulu apsolutnog šampiona u disciplini 4h100 metara mješovito. Ta štafeta u sastavu David Vučić (leđa), Boris Šarić (prsa), Nikola Srdić (kraul) i Mihajlo Vuković (delfin) djelovala je kao švajcarski sat i posebno sam ponosan na te momke. Kada je pojedinačna konkurencija  u pitanju vrijedi izdvojiti nastup Davida Vučića  i Aleksandre Zekanović kod seniora, Sergeja Trbojevića u konkurenciji juniora, Maše Kavić kod kadeta, ali zaista svi naši takmičari su plivali odlično - rekao je Čeko.

Pred plivačima Olimpa je dosta izazova u narednom periodu. Jedan od čelnih ljudi kluba ističe da će njegovi takmičari biti spremni za sve izazove.

- Već naredne sedmice imamo Susret nacija u Sarajevu, takmičenje na reprezentativnom nivou, na kojem će u sklopu selekcije BiH učestvovati četiri naša plivača. Takođe, naši takmičari će sljedećeg mjeseca učestvovati na EJOFU - zaključio je Čeko.

Spektakl u maju

U Olimpu se već uveliko pripremaju za Banjaluka open, koji novi-stari šampion Srpske organizuje krajem maja.

- Uveliko radimo na našem turniru, spremamo se. Biće i ove godine spektakl, a i prilika da naši i drugi takmičari jure neophodne norme - istakao je Čeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana