Минималан пораз “црвено-плавих” од московског Динама: Борчеве контре умало кобне за Московљане

Дејан Кондић
Минималан пораз “црвено-плавих” од московског Динама: Борчеве контре умало кобне за Московљане

АНТАЛИЈА - Фудбалери Борца, иако су поражени од московског Динама са 2:3, показали су се у одличном свјетлу у првој контролној утакмици на припремама у Анталији.

Одлуком двојице тренера играло се четири пута по 30 минута. Борац је почео у саставу: Ћетковић, Лагунџић, Лазић, Шушић, Субић, Предраговић, Пишчевић, Нинковић, Кулашин, Татар, Мркаић. Са друге стране за Московљане су изашли: Лешук, Сазонов, Фернандес, Мајсторовић, Скопинцев, Кутицки, Захарјан, Фомин, Боков, Лесовој, Смолов.

Намучили су изабраници Винка Мариновића четвртопласирану екипу руског шампионата. Контранападима су до лудила доводили фудбалере које с клупе води српски стручњак Славиша Јокановић и један такав уродио је плодом у 24. минуту.

Енвер Кулашин је фино повукао по десној страни, заломио чувара и асистирао за Момчила Мркајића који Борац доводи у вођство од 1:0.

Након тог поготка Руси су убацили у брзину више. Имали су добру прилику у 42. минуту када је Никола Ћетковић одлично одбранио ударац Фјодора Смолова.

Најбољу шансу Динамо је имао у 59. минуту, али је поново Ћетковић био успјешнији од Смолова. У другом полувремену, тачније у 82. минуту Руси стижу до изједначења са бијеле тачке. Стријелац је био Константин Тукавин.

Мада је мало недостајало да Ћетковић и тај ударац прочита. Иначе најстрожу казну скривио је Ђорђе Милојевић. Само три минута касније - преокрет. Бојана Павловића, који је пар минута раније замијенио Ћетковића на голу савладао је након корнера Николас Маричал.

Најбољу прилику након тога за Борац у 97. минуту имао је Ален Јуриљ, али је голман Динама успјешно интервенисао. “Црвено-плави” су изједначили у 100. минуту.

Новајлија Никола Пејовић се најбоље снашао у једној гужви и погодио за 2:2. Коначних Динамо - Борац 3:2 поставио је Тукавин својим другим голом у 104. минуту.

Наредни ривал Борца на припремама у Анталији биће дански Вејле са којим играју 4. фебруара. Након тога фудбалери Винка Мариновића снаге ће одмјерити са московским Редином и Аудом из Кекаве (Летонија).

Застава

Пред почетак сусрета капитени два тима Александар Субић и Данил Фомин на терен су изашли са заставом у бојама Републике Српске и Русије, на којој су били и грбови Борца и Динама. И на овај начин је показано велико пријатељство руског и српског народа, а два клуба су, чини се тек почели успјешну сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана