Minimalan poraz “crveno-plavih” od moskovskog Dinama: Borčeve kontre umalo kobne za Moskovljane

Dejan Kondić
Minimalan poraz “crveno-plavih” od moskovskog Dinama: Borčeve kontre umalo kobne za Moskovljane

ANTALIJA - Fudbaleri Borca, iako su poraženi od moskovskog Dinama sa 2:3, pokazali su se u odličnom svjetlu u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Odlukom dvojice trenera igralo se četiri puta po 30 minuta. Borac je počeo u sastavu: Ćetković, Lagundžić, Lazić, Šušić, Subić, Predragović, Piščević, Ninković, Kulašin, Tatar, Mrkaić. Sa druge strane za Moskovljane su izašli: Lešuk, Sazonov, Fernandes, Majstorović, Skopincev, Kuticki, Zaharjan, Fomin, Bokov, Lesovoj, Smolov.

Namučili su izabranici Vinka Marinovića četvrtoplasiranu ekipu ruskog šampionata. Kontranapadima su do ludila dovodili fudbalere koje s klupe vodi srpski stručnjak Slaviša Jokanović i jedan takav urodio je plodom u 24. minutu.

Enver Kulašin je fino povukao po desnoj strani, zalomio čuvara i asistirao za Momčila Mrkajića koji Borac dovodi u vođstvo od 1:0.

Nakon tog pogotka Rusi su ubacili u brzinu više. Imali su dobru priliku u 42. minutu kada je Nikola Ćetković odlično odbranio udarac Fjodora Smolova.

Najbolju šansu Dinamo je imao u 59. minutu, ali je ponovo Ćetković bio uspješniji od Smolova. U drugom poluvremenu, tačnije u 82. minutu Rusi stižu do izjednačenja sa bijele tačke. Strijelac je bio Konstantin Tukavin.

Mada je malo nedostajalo da Ćetković i taj udarac pročita. Inače najstrožu kaznu skrivio je Đorđe Milojević. Samo tri minuta kasnije - preokret. Bojana Pavlovića, koji je par minuta ranije zamijenio Ćetkovića na golu savladao je nakon kornera Nikolas Maričal.

Najbolju priliku nakon toga za Borac u 97. minutu imao je Alen Jurilj, ali je golman Dinama uspješno intervenisao. “Crveno-plavi” su izjednačili u 100. minutu.

Novajlija Nikola Pejović se najbolje snašao u jednoj gužvi i pogodio za 2:2. Konačnih Dinamo - Borac 3:2 postavio je Tukavin svojim drugim golom u 104. minutu.

Naredni rival Borca na pripremama u Antaliji biće danski Vejle sa kojim igraju 4. februara. Nakon toga fudbaleri Vinka Marinovića snage će odmjeriti sa moskovskim Redinom i Audom iz Kekave (Letonija).

Zastava

Pred početak susreta kapiteni dva tima Aleksandar Subić i Danil Fomin na teren su izašli sa zastavom u bojama Republike Srpske i Rusije, na kojoj su bili i grbovi Borca i Dinama. I na ovaj način je pokazano veliko prijateljstvo ruskog i srpskog naroda, a dva kluba su, čini se tek počeli uspješnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana