Миљан Станић, тренер Слоге: Најбоља партија у сезони

Дарко Драгичевић
Миљан Станић, тренер Слоге: Најбоља партија у сезони

ДОБОЈ – Рукометаши Слоге одиграли су најбољу партију сезоне и убједљиво савладали Грачаницу 35:27 која је тренутно међу тимовима који се боре за излазак у Европу.

Тренер Миљан Станић био је презадовољан издањем својих момака који су поред дуела са бањалучким Борцем одиграли можда и најбољу партију сезоне.

- Сигурно да је ово наша тактички најбоље одиграна утакмица у којој тешко да могу наћи замјерку. Од сјајног голмана Милутина Богдановића, преко игре у одбрани до ефикасног напада, све је функционисало, тако да сам у финишу имао шансу да дам прилику и играчима са мањом минутажом. Грачаница је заиста одличан тим, а ми смо од почетка до краја контролисали утакмицу, диктирали ритам и имали предност. У потпуности смо доминирали тереном и убједљиво славили тако да нам је ова побједа баш значајна пред финиш сезоне. Хвала нашим навијачима на подршци током меча - истакао је тренер Миљан Станић.

О томе колико је Слога била доминантна у овом мечу најбоље свједочи и податак да су у другом дијелу имали и плус 13 (30:17).

- Оно што мене као тренера радује је да дижемо форму. Играмо заиста одлично, а младићи су све бољи. Опет смо били веома ефикасни у нападу. У три посљедња кола дали смо по 35 и 36 голова, играмо полетно и веома лијепо за око.  Још једном смо показали какав потенцијал има ова екипа за будућност и ако останемо на окупу вјерујем да ће Слога крупним корацима ићи напријед. Сад се концентришемо на наредне дуеле, гостовање у Маглају, а затим дочекујемо бањалучки Борац - поручио је Станић.

За разлику од Слоге у овом колу управо су Бањалучани разочарали и тешким поразом у Горажду дошли су у ситуацију да опет стрепе за опстанак.

Олуја промијенила дворану

Иако је било најављено да ће се меч против Грачанице одиграти у Добоју на стадиону Спортских игара у посљедњи моменат је дошло до промјене плана, па је меч ипак одигран у дворани у Осјечанима. Гости су пристали да се меч помјери за сат времена те да се игра на овом мјесту јер је пред меч у Добоју била права олуја.

Резултати 23. коло: Слога - Грачаница 35:27, Градачац - Маглај 29:31, Горажде - Борац 26:19, Херцеговина - Какањ 40:22, Коњух - Слобода 25:25, Криваја - Босна 30:28, Вогошћа - Леотар 23:19, Извиђач - Искра 42:26. Пласман: Извиђач 42, Вогошћа 33, Грачаница 30, Слобода 30, Леотар 29, Криваја 28, Коњух 27, Маглај 26, Слога 24, Борац 22, Горажде 21, Херцеговина 20, Искра 16, Босна 11, Градачац 6, Какањ 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана