Miljan Stanić, trener Sloge: Najbolja partija u sezoni

Darko Dragičević
Miljan Stanić, trener Sloge: Najbolja partija u sezoni

DOBOJ – Rukometaši Sloge odigrali su najbolju partiju sezone i ubjedljivo savladali Gračanicu 35:27 koja je trenutno među timovima koji se bore za izlazak u Evropu.

Trener Miljan Stanić bio je prezadovoljan izdanjem svojih momaka koji su pored duela sa banjalučkim Borcem odigrali možda i najbolju partiju sezone.

- Sigurno da je ovo naša taktički najbolje odigrana utakmica u kojoj teško da mogu naći zamjerku. Od sjajnog golmana Milutina Bogdanovića, preko igre u odbrani do efikasnog napada, sve je funkcionisalo, tako da sam u finišu imao šansu da dam priliku i igračima sa manjom minutažom. Gračanica je zaista odličan tim, a mi smo od početka do kraja kontrolisali utakmicu, diktirali ritam i imali prednost. U potpunosti smo dominirali terenom i ubjedljivo slavili tako da nam je ova pobjeda baš značajna pred finiš sezone. Hvala našim navijačima na podršci tokom meča - istakao je trener Miljan Stanić.

O tome koliko je Sloga bila dominantna u ovom meču najbolje svjedoči i podatak da su u drugom dijelu imali i plus 13 (30:17).

- Ono što mene kao trenera raduje je da dižemo formu. Igramo zaista odlično, a mladići su sve bolji. Opet smo bili veoma efikasni u napadu. U tri posljednja kola dali smo po 35 i 36 golova, igramo poletno i veoma lijepo za oko.  Još jednom smo pokazali kakav potencijal ima ova ekipa za budućnost i ako ostanemo na okupu vjerujem da će Sloga krupnim koracima ići naprijed. Sad se koncentrišemo na naredne duele, gostovanje u Maglaju, a zatim dočekujemo banjalučki Borac - poručio je Stanić.

Za razliku od Sloge u ovom kolu upravo su Banjalučani razočarali i teškim porazom u Goraždu došli su u situaciju da opet strepe za opstanak.

Oluja promijenila dvoranu

Iako je bilo najavljeno da će se meč protiv Gračanice odigrati u Doboju na stadionu Sportskih igara u posljednji momenat je došlo do promjene plana, pa je meč ipak odigran u dvorani u Osječanima. Gosti su pristali da se meč pomjeri za sat vremena te da se igra na ovom mjestu jer je pred meč u Doboju bila prava oluja.

Rezultati 23. kolo: Sloga - Gračanica 35:27, Gradačac - Maglaj 29:31, Goražde - Borac 26:19, Hercegovina - Kakanj 40:22, Konjuh - Sloboda 25:25, Krivaja - Bosna 30:28, Vogošća - Leotar 23:19, Izviđač - Iskra 42:26. Plasman: Izviđač 42, Vogošća 33, Gračanica 30, Sloboda 30, Leotar 29, Krivaja 28, Konjuh 27, Maglaj 26, Sloga 24, Borac 22, Goražde 21, Hercegovina 20, Iskra 16, Bosna 11, Gradačac 6, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana