Миљан Станић, тренер рукометаша Слоге: Имамо потенцијал за још боље резултате

Дарко Драгичевић
Миљан Станић, тренер рукометаша Слоге: Имамо потенцијал за још боље резултате

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге имају за чим да жале након завршеног првенства БиХ. Добојски клуб сјајно је завршио сезону, везали су чак шест побједа, а у посљедњих девет мечева изгубили су само један и то на гостовању у Маглају, тако да су шампионат завршили на шестом мјесту.

Сјајан финиш сигурно је велика мотивација за младу екипу тренера Миљана Станића за наредну сезону. У моменту кад је овај стручњак преузео тим Слога је била на скору од једне побједе и четири пораза. Након тога услиједиле су боље партије, а оно што највише радује све у добојском клубу је напредак младих играча.

- Имали смо заиста сјајан финиш сезоне. Од мог доласка екипа је значајно напредовала, како тимски тако и индивидуално. Имали смо ту сигурно прилика за још бољи скор, четири утакмице смо изгубили на једну лопту. Али кад се погледа све, можемо да будемо поносни на урађено. Одиграли смо неколико сјајних мечева у којима смо добили све екипе из врха, показали велики потенцијал и то је оно што може дефинитивно да нас радује - истакао је тренер Миљан Станић.

База за наредну сезону је тако већ направљена, а тренер је поносан на чињеницу да већину екипе чине домаћи момци.

- Ишли смо заиста у правом смјеру. Већина екипе је веома млада, све су то претежно домаћи играчи који су искористили шансу. Имамо и браћу Пештић која су из Брчког и Стојановића, али све су то рукометаши из Српске. Они су показали да физички могу да издрже играње у првенству БиХ, а радује ме и њихов индивидуални напредак. Играмо тимски веома добро, брзо, ефикасно баш онако како сам желио. Такође треба напоменути да смо ми постигли одличне резултате иако смо у финишу сезоне играли у скраћеној ротацији. Остали смо без Луке Ђорђевића и Владана Ђурђевића, који су веома битни играчи и прве опције на својим позицијама. Сигурно је хендикеп кад екипа остане без првог бека и крила. Али нисмо кукали прионули смо на још јачи рад и резултати нису изостали. То само показује менталитет екипе која на проблеме реагује тако да се само додатно збије и иде напријед - додао је Станић.

Пред управом Слоге је сад задатак да овај млади тим сачува и надогради за наредну сезону, а онда се могу очекивати и веће амбиције.

- База за наредну сезону је сигурно направљена. Екипа има потенцијал у сваком погледу, физички смо јачи, веома брзи можемо да играмо у оба правца веома квалитетно. Вјерујем да и Управни одбор на челу са господином Војиславом Рађом размишља у истом правцу као и ја, а то је да екипа буде појачана са два до три играча и онда сигурно можемо да се умијешамо и у борбу за Европу па можда чак и за нешто више. Знамо какви су нам играчи потребни. То морају да буду момци који ће се уклопити у овај млади тим и играти у оба правца, јер то тражи наш стил игре. Поносан сам на чињеницу да смо сезону завршили без иједног инцидента. Екипу је красила феноменална атмосфера и то ме посебно радује - поручио је тренер добојског клуба.

Ови резултати Слоге добијају на значају ако се зна да је екипа практично читаву сезону била подстанар у Осјечанима. Много времена тим је губио на путовања.

- Сигурно да је то био додатни проблем. Нисам кукао ни током сезоне, а ни сад то не радим, али је то чињеница. Екипа је морала да путује на тренинге и утакмице и ту смо губили доста времена које смо могли да искористимо за додатни рад. Шта је ту је привикнули смо се на све услове, радили колико смо могли, а захваљујемо људима у Осјечанима на дочеку и свему што су радили за нас - истакао је тренер добојског клуба на крају.

Изборен финални турнир

Рукометаши Слоге савладали су у четвртфиналу Купа Републике Српске у гостима Котор Варош 35:29 (25:11) и тако су изборили пласман на финални турнир. У побједничком саставу истакли су се Бојан Тулендић са девет и Никола Кнежевић са седам голова, док је код домаћих Бојан Марковић дао девет голова. Меч за пласман на финални турнир већ су одиграли Борац и Вишеград. Посљедњи полуфиналиста биће познат послије дуела између Леотара и Херцеговине, а термин одигравања меча биће ускоро познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана