Miljan Stanić, trener rukometaša Sloge: Imamo potencijal za još bolje rezultate

Darko Dragičević
Miljan Stanić, trener rukometaša Sloge: Imamo potencijal za još bolje rezultate

DOBOJ - Rukometaši Sloge imaju za čim da žale nakon završenog prvenstva BiH. Dobojski klub sjajno je završio sezonu, vezali su čak šest pobjeda, a u posljednjih devet mečeva izgubili su samo jedan i to na gostovanju u Maglaju, tako da su šampionat završili na šestom mjestu.

Sjajan finiš sigurno je velika motivacija za mladu ekipu trenera Miljana Stanića za narednu sezonu. U momentu kad je ovaj stručnjak preuzeo tim Sloga je bila na skoru od jedne pobjede i četiri poraza. Nakon toga uslijedile su bolje partije, a ono što najviše raduje sve u dobojskom klubu je napredak mladih igrača.

- Imali smo zaista sjajan finiš sezone. Od mog dolaska ekipa je značajno napredovala, kako timski tako i individualno. Imali smo tu sigurno prilika za još bolji skor, četiri utakmice smo izgubili na jednu loptu. Ali kad se pogleda sve, možemo da budemo ponosni na urađeno. Odigrali smo nekoliko sjajnih mečeva u kojima smo dobili sve ekipe iz vrha, pokazali veliki potencijal i to je ono što može definitivno da nas raduje - istakao je trener Miljan Stanić.

Baza za narednu sezonu je tako već napravljena, a trener je ponosan na činjenicu da većinu ekipe čine domaći momci.

- Išli smo zaista u pravom smjeru. Većina ekipe je veoma mlada, sve su to pretežno domaći igrači koji su iskoristili šansu. Imamo i braću Peštić koja su iz Brčkog i Stojanovića, ali sve su to rukometaši iz Srpske. Oni su pokazali da fizički mogu da izdrže igranje u prvenstvu BiH, a raduje me i njihov individualni napredak. Igramo timski veoma dobro, brzo, efikasno baš onako kako sam želio. Takođe treba napomenuti da smo mi postigli odlične rezultate iako smo u finišu sezone igrali u skraćenoj rotaciji. Ostali smo bez Luke Đorđevića i Vladana Đurđevića, koji su veoma bitni igrači i prve opcije na svojim pozicijama. Sigurno je hendikep kad ekipa ostane bez prvog beka i krila. Ali nismo kukali prionuli smo na još jači rad i rezultati nisu izostali. To samo pokazuje mentalitet ekipe koja na probleme reaguje tako da se samo dodatno zbije i ide naprijed - dodao je Stanić.

Pred upravom Sloge je sad zadatak da ovaj mladi tim sačuva i nadogradi za narednu sezonu, a onda se mogu očekivati i veće ambicije.

- Baza za narednu sezonu je sigurno napravljena. Ekipa ima potencijal u svakom pogledu, fizički smo jači, veoma brzi možemo da igramo u oba pravca veoma kvalitetno. Vjerujem da i Upravni odbor na čelu sa gospodinom Vojislavom Rađom razmišlja u istom pravcu kao i ja, a to je da ekipa bude pojačana sa dva do tri igrača i onda sigurno možemo da se umiješamo i u borbu za Evropu pa možda čak i za nešto više. Znamo kakvi su nam igrači potrebni. To moraju da budu momci koji će se uklopiti u ovaj mladi tim i igrati u oba pravca, jer to traži naš stil igre. Ponosan sam na činjenicu da smo sezonu završili bez ijednog incidenta. Ekipu je krasila fenomenalna atmosfera i to me posebno raduje - poručio je trener dobojskog kluba.

Ovi rezultati Sloge dobijaju na značaju ako se zna da je ekipa praktično čitavu sezonu bila podstanar u Osječanima. Mnogo vremena tim je gubio na putovanja.

- Sigurno da je to bio dodatni problem. Nisam kukao ni tokom sezone, a ni sad to ne radim, ali je to činjenica. Ekipa je morala da putuje na treninge i utakmice i tu smo gubili dosta vremena koje smo mogli da iskoristimo za dodatni rad. Šta je tu je priviknuli smo se na sve uslove, radili koliko smo mogli, a zahvaljujemo ljudima u Osječanima na dočeku i svemu što su radili za nas - istakao je trener dobojskog kluba na kraju.

Izboren finalni turnir

Rukometaši Sloge savladali su u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske u gostima Kotor Varoš 35:29 (25:11) i tako su izborili plasman na finalni turnir. U pobjedničkom sastavu istakli su se Bojan Tulendić sa devet i Nikola Knežević sa sedam golova, dok je kod domaćih Bojan Marković dao devet golova. Meč za plasman na finalni turnir već su odigrali Borac i Višegrad. Posljednji polufinalista biće poznat poslije duela između Leotara i Hercegovine, a termin odigravanja meča biće uskoro poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana