Међународна пливачка лига стартује 17. октобра: Стјепановић у “мјехуру” Будимпеште

Г.С.
Међународна пливачка лига стартује 17. октобра: Стјепановић у “мјехуру” Будимпеште

БУДИМПЕШТА - Дефинитивно је потврђено да ће шест митинга новог престижног такмичења, формираног прошле године, Међународне пливачке лиге, бити одржани у Будимпешти од 17. октобра до 22. новембра.

У тамошњој “Дунав арени”, у 25-метарском базену, такмичиће се укупно десет екипа, ДЦ Трајдент, Кали Кондори, Њујорк Брејкерси, Лос Анђелес Карент и Торонто Титани у Америчкој конференцији, док ће Евроазијску групу сачињавати Енерџи Стандард, Аква Центуриони, Ајрон тим, Лондон Роар и Токио Фрог Кингси.

Након прве фазе испадају двије екипе, по једна из сваке конференције, а након полуфинала још четири, по двије из сваке конференције. Првих пет квалификационих митинга биће на програму сваког викенда од 17. октобра до 15. новембра, док су полуфинала предвиђена за 21. и 22. новембар. Финале Међународне пливачке лиге биће одржано средином децембра, још није познато гдје, иако се све чешће спомиње Токио. Једини представник Србије на овом такмичењу биће Велимир Стјепановић који ће и у Будимпешту пливати за ДЦ Трајденте, екипу из Вашингтона.

- Веома ми је драго што је коначно потврђено да ће се Лига одржати јер је вирус корона направио много проблема. Прошле године је сваке седмице други тим био домаћин у свом граду, а сада смо због ове ситуације стационирани на једном мјесту - рекао је Стјепановић.

За вишеструког првака Европе проблем неће правити ни чињеница да ће сви такмичари бити у карантину више од мјесец.

- Све то ми личи на “мјехур” у НБА лиги. Бићемо смјештени у истом хотелу, мораћемо да обавио два теста прије уласка у Мађарску и два када стигнемо у Будимпешту и ако налази буду негативни добићете дозволу да учествујете. Има ту још много других безбједносних протокола, оброци ће нам бити доношени у собе, можете да тренирате само са својом екипом и слично. Бићемо потпуно изоловани од спољњег свијета и живјећемо на релацији базен-хотел - истакао је Стјепановић.

Током 2019. године ИСЛ лига је била освјежење у свијету пливање.

- Прошле године је организација била сјајна, а сам формат се показао као пун погодак. Био је то спектакл и за пливаче и за навијаче и за људе поред телевизора. Моја екипа нема толико звучних имена, али имамо сјајну атмосферу и надам се макар проласку у другу фазу. Што се мене тиче индивидуално ћу пливати највероватније 100, 200 и 400 слободно, као и 200 делфин - додао је Стјепановић.

ИСЛ једино такмичење

Међународна пливачка лига (ИСЛ) биће једино такмичење које ће 2020. године на једном мјесту окупити највеће асове пливања. Европски шампионат у Мађарској, Олимпијске игре у Токију и Свјетско првенство у малим базенима у Дубаију су, због пандемије вируса корона, одгођени за 2021. годину па ће све очи љубитеља пливања бити окренуте према Будимпешти и “Дунав арени”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана