Марко Панић за "Глас Српске" о опуштеној ситуацији у Бјелорусији: Лукашенко је или геније или луђак

Дејан Марић
Марко Панић за "Глас Српске" о опуштеној ситуацији у Бјелорусији: Лукашенко је или геније или луђак

БРЕСТ - Рукометаш Мешков Бреста Марко Панић сматра да ће бјелоруски предсједник Александар Лукашенко након пандемије вируса корона бити проглашен или генијем или луђаком.

Док се Европа и свијет боре са короном, у Бјелорусији живот тече нормално. Школе, универзитети, тржнице, кафићи раде као и прије, спортска такмичења се одвијају по утврђеном распореду, па тако и наш бек редовно иде "на посао".

Све набројано је заслуга државног предсједника Лукашенка, који је недавно чак одиграо и ревијалну хокејашку утакмици, уз поруку грађанима да ће вирус побиједити уз вотку и сауну. Он је додао и да су потези других земаља у борби са пандемијом неконтролисани и психотични.

- Предсједник Лукашенко ће, кад све ово прође, бити или геније или луђак. Он сматра да ће вирус свакако доћи у земљу и зато не жели да жртвује економију. Паника би, како каже, убила више људи од саме короне - рекао је Панић на почетку приче за "Глас Српске".

Наш саговорник је додао да у Бјелорусији постоје три жаришта. Највеће је у Минску, гдје је умрло троје људи. Ту су још и Гомел, те Гродно.

- Ми смо у Бресту, на граници са Пољском и за сада овдје нема заразе. Чак се и мечеви играју уз присуство публике. Знамо да нисмо једини јер је и Шведска усвојила сличне мјере. Пратимо вијести, упућени смо у ситуацију и само се надамо да ће ово завршити што прије - додао је Панић.

Репрезентативац БиХ, који је у Бресту са породицом, признао је да, ипак, није потпуно миран јер је ситуација код куће драматично другачија.

- Помало нас мучи што су толике мјере усвојене код нас. Не знамо шта је паметно да радимо. Чак смо одлучили да један дан будемо у карантину. Али, то је немогуће јер се нико други тога не придржава - јасан је Панић.

Мешков Брест је на старту сезоне имао четири циља. Први није остварен јер екипа није прошла тешку групу у Лиги шампиона.

- Амбиције у СЕХА лиги су биле пласман на завршни турнир и то смо остварили. У првенству се игра шест кругова такмичења, против главног ривала СКА Минка имамо скор 4-1 и извјесно је да ћемо одбранити титулу. Завршница Купа планирана је за 23. мај - истакао је Панић.

У Мешкову играју "наши" Дарко Ђукић, Немања Обрадовић, Иван Пешић, Сандро Обрановић, Бранко Канкараш, Симон Разгор, Јака Малус, а од љета долази и Владимир Врањеш.

- Сигурно је лакше када те дочекају твоји људи и дају ти вриједне савјете. То је велика предност. А драго ми је и да мој комшија из Бањалуке Врањеш долази на љето - нагласио је Панић.

Глобална криза можда неће имати јак удар на спорт у Бјелорусији. Међутим, имаће у другим земљама.

- Вјерујем да ће рукомет у Њемачкој највише да пати. Француска ће, с друге стране, најбоље проћи. Порези у тој земљи нису случајно високи. Од тих пара држава ће финансирати чак 84 одсто трошкова клубова - закључио је Панић.

Најбоља сезона

Марко Панић је ове сезоне одиграо неколико врхунских утакмица, попут оних против моћног Кила. А да је у форми, показао је и са шест голова у посљедњој утакмици националног првенства.

- Тренер Раул Алонсо има пуно повјерење у мене. Практично сам једини на позицији десног бека и играм највећи дио утакмице. Ово ми је вјероватно најбоља сезона у каријери и јако сам задовољан - поручио је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана