Марко Јевтић има нови тим: Бидасоа је велики изазов

Д. Д.
Марко Јевтић има нови тим: Бидасоа је велики изазов

ШАБАЦ - Бивши рукометаш Бијељине и тренутно члан Металопластике Марко Јевтић пронашао је нови клуб.

Некадашњи јуниорски репрезентативац Србије одлази у Шпанију у редове Бидасое Ирун. Шпански тим игра ове сезоне Лигу Европе, некада је био и шампион Старог континента.

Јевтић ће играти у Бидасоу, а уколико обје стране буду задовољне након прве сезоне, сарадња ће бити продужена за још двије године. Момак родом из Бијељине на 12 мечева АРКУС лиге постигао је 14 голова. Висок је 194 цм, а игра на позицији пивота.

- Бидасоа је клуб богате традиције са сјајним навијачима који желе да се они врате у врх првенства Шпаније. Заиста се нисам двоумио када ми је менаџер предложио да појачам овај тим. Звао ме и рукометна легенда Јулен Агинагалде који је желио да ради са мном и ту није било пуно размишљања. Сигурно велики изазов и прилика за додатни напредак у каријери - истакао је Бијељинац.

За Бидасоу су играли бројни рукометаши са наших простора. Од Ненада Перуничића, Срђана Тривунџе, Пеђе Дејановића и сви су били одушевљени.

- То је клуб у којем се врхунски ради и сигуран сам у напредак. У Ируну је наступало доста наших играча и сви су касније отишли у врхунске клубове. Циљ Бидасое је врх табеле и пролазак у Лигу Европе. Надам се да ћемо то и испунити -  поручио је Јевтић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана