Marko Jevtić ima novi tim: Bidasoa je veliki izazov

D. D.
Marko Jevtić ima novi tim: Bidasoa je veliki izazov

ŠABAC - Bivši rukometaš Bijeljine i trenutno član Metaloplastike Marko Jevtić pronašao je novi klub.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije odlazi u Španiju u redove Bidasoe Irun. Španski tim igra ove sezone Ligu Evrope, nekada je bio i šampion Starog kontinenta.

Jevtić će igrati u Bidasou, a ukoliko obje strane budu zadovoljne nakon prve sezone, saradnja će biti produžena za još dvije godine. Momak rodom iz Bijeljine na 12 mečeva ARKUS lige postigao je 14 golova. Visok je 194 cm, a igra na poziciji pivota.

- Bidasoa je klub bogate tradicije sa sjajnim navijačima koji žele da se oni vrate u vrh prvenstva Španije. Zaista se nisam dvoumio kada mi je menadžer predložio da pojačam ovaj tim. Zvao me i rukometna legenda Julen Aginagalde koji je želio da radi sa mnom i tu nije bilo puno razmišljanja. Sigurno veliki izazov i prilika za dodatni napredak u karijeri - istakao je Bijeljinac.

Za Bidasou su igrali brojni rukometaši sa naših prostora. Od Nenada Peruničića, Srđana Trivundže, Peđe Dejanovića i svi su bili oduševljeni.

- To je klub u kojem se vrhunski radi i siguran sam u napredak. U Irunu je nastupalo dosta naših igrača i svi su kasnije otišli u vrhunske klubove. Cilj Bidasoe je vrh tabele i prolazak u Ligu Evrope. Nadam se da ćemo to i ispuniti -  poručio je Jevtić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana