Макрон: Церемонија отварања ОИ могла би да буде премјештена!

Танјуг
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Француски предсједник Емануел Макрон изјавио је данас да би церемонија отварања љетњих Олимпијских игара, која је планирана на ријеци Сени, могла да буде отказана и премјештена на стадион "Француска", ако се процијени да је безбједносна пријетња велика.

Говорећи за француски БФМ-ТВ, Макрон је рекао да ће француске безбједносне снаге бити мобилисане на високом нивоу због очувања безбједности на догађају на отвореном, преноси Ројтерс.

"Међутим, уколико будемо сматрали да постоје ризици, зависно од наше анализе, имамо и резервне сценарије. Постоји план Б и план Ц", рекао је Макрон.

Церемонија 26. јула биће прво отварање Олимпијаде ван стадиона.

Око 10.500 спортиста проћи ће чамцима Сеном кроз центар Париза, дуж руте од шест километара.

Како би се смањили безбедносни ризици, Макрон је рекао да би организатори могли да одлуче да скрате дужину трајања церемоније на Сени, а чак и да је премјесте на стадион "Француска".

Организатори су претходно планирали грандиозну церемонију отварања, коју би гледало 600.000 људи, а већина би могла да је гледа бесплатно, са обала ријеке.

Међутим, безбједносни и логистички разлози приморали су владу да смањи број гледалаца смањен на око 300.000, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана