Makron: Ceremonija otvaranja OI mogla bi da bude premještena!

Tanjug
Foto: Agencije

PARIZ- Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da bi ceremonija otvaranja ljetnjih Olimpijskih igara, koja je planirana na rijeci Seni, mogla da bude otkazana i premještena na stadion "Francuska", ako se procijeni da je bezbjednosna prijetnja velika.

Govoreći za francuski BFM-TV, Makron je rekao da će francuske bezbjednosne snage biti mobilisane na visokom nivou zbog očuvanja bezbjednosti na događaju na otvorenom, prenosi Rojters.

"Međutim, ukoliko budemo smatrali da postoje rizici, zavisno od naše analize, imamo i rezervne scenarije. Postoji plan B i plan C", rekao je Makron.

Ceremonija 26. jula biće prvo otvaranje Olimpijade van stadiona.

Oko 10.500 sportista proći će čamcima Senom kroz centar Pariza, duž rute od šest kilometara.

Kako bi se smanjili bezbednosni rizici, Makron je rekao da bi organizatori mogli da odluče da skrate dužinu trajanja ceremonije na Seni, a čak i da je premjeste na stadion "Francuska".

Organizatori su prethodno planirali grandioznu ceremoniju otvaranja, koju bi gledalo 600.000 ljudi, a većina bi mogla da je gleda besplatno, sa obala rijeke.

Međutim, bezbjednosni i logistički razlozi primorali su vladu da smanji broj gledalaca smanjen na oko 300.000, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana