Лазо Цвијић, тренер одбојкаша Модриче, за “Глас Српске”: Искористићемо шансу, ако се укаже

Дејан Кондић
Лазо Цвијић, тренер одбојкаша Модриче, за “Глас Српске”: Искористићемо шансу, ако се укаже

МОДРИЧА - Одбојкаши Модриче покушаће вечерас у Орашју од 19 часова у мајсторици четвртфинала плеј-офа првенства БиХ направити још један брејк против Домаљевца и изборити пласман међу четири најбоље екипе у завршници.

Изабраници Лазе Цвијића испустили су велику прилику у суботу на свом терену да елиминишу лидера регуларног дијела првенства у два меча. Након сензационалног тријумфа “жуто-плавих” у првом сусрету од 3:0 у Орашју, Домаљевац је узвратио идентичним резултатом у Модричи, тако да мајсторица одлучује ко ће у полуфинале. Тренер Модриче Лазо Цвијић у разговору за “Глас Српске” признао је да жали због пропуштене прилике у другом сусрету, али и додаје да се његови играчи неће предати док год траје серија.

- Мислим да смо ми генерално своју шансу пропустили у суботу на домаћем терену, дјелује да смо изгорјели у превеликој жељи. Изненада нам се пружила једна таква прилика, али нисмо добро одреаговали, првенствено на психолошком плану и десило нам се то што се десило. Подбацили смо, одиграли смо јако лоше, за разлику од момака из екипе Домаљевца, који су одиграли одличну утакмицу и заслужено су побиједили. Спортски се надати, даћемо све од себе да поправимо утисак и још једном славимо у Орашју. Они су много искуснија екипа, потрудићемо се да одиграмо квалитетније, е сад да ли ће то бити довољно за пролазак даље, видјећемо. Мислим да је сад притисак на Домаљевцу, а ми ћемо искористити и најмању шансу, ако нам се укаже - рекао је Цвијић.

Некадашњи шампион Југославије и БиХ регуларни дио сезоне завршио је на осмом мјесту. У клубу су задовољни до сада учињеним.

- Имали смо великих, непланских проблема у току сезоне, прије свега у играчком кадру, лоше смо у њу ушли. Међутим, на крају смо успјели да се стабилизујемо и са постојећим кадром мислим да смо заслужено изборили опстанак и пласирали се у плеј-оф. Мислим да, када се све ово сагледа, можемо бити задовољни урађеним. Моје мишљење је да можемо бити само јачи, а искуство из текуће сезоне много ће нам значити у будућности - закључио је Цвијић.

Искорак у наредној сезони

У Модричи су, иако текућа сезона још није готова, сковали план за наредну. Жеље и циљеви су много већи.

- Сигурно ће нам амбиција бити већа, да направимо корак напријед и да будемо квалитетнији. То је став свих у клубу и у граду и надам се да ћемо направити искорак сљедеће сезоне - поручио је Цвијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана