Lazo Cvijić, trener odbojkaša Modriče, za “Glas Srpske”: Iskoristićemo šansu, ako se ukaže

Dejan Kondić
Lazo Cvijić, trener odbojkaša Modriče, za “Glas Srpske”: Iskoristićemo šansu, ako se ukaže

MODRIČA - Odbojkaši Modriče pokušaće večeras u Orašju od 19 časova u majstorici četvrtfinala plej-ofa prvenstva BiH napraviti još jedan brejk protiv Domaljevca i izboriti plasman među četiri najbolje ekipe u završnici.

Izabranici Laze Cvijića ispustili su veliku priliku u subotu na svom terenu da eliminišu lidera regularnog dijela prvenstva u dva meča. Nakon senzacionalnog trijumfa “žuto-plavih” u prvom susretu od 3:0 u Orašju, Domaljevac je uzvratio identičnim rezultatom u Modriči, tako da majstorica odlučuje ko će u polufinale. Trener Modriče Lazo Cvijić u razgovoru za “Glas Srpske” priznao je da žali zbog propuštene prilike u drugom susretu, ali i dodaje da se njegovi igrači neće predati dok god traje serija.

- Mislim da smo mi generalno svoju šansu propustili u subotu na domaćem terenu, djeluje da smo izgorjeli u prevelikoj želji. Iznenada nam se pružila jedna takva prilika, ali nismo dobro odreagovali, prvenstveno na psihološkom planu i desilo nam se to što se desilo. Podbacili smo, odigrali smo jako loše, za razliku od momaka iz ekipe Domaljevca, koji su odigrali odličnu utakmicu i zasluženo su pobijedili. Sportski se nadati, daćemo sve od sebe da popravimo utisak i još jednom slavimo u Orašju. Oni su mnogo iskusnija ekipa, potrudićemo se da odigramo kvalitetnije, e sad da li će to biti dovoljno za prolazak dalje, vidjećemo. Mislim da je sad pritisak na Domaljevcu, a mi ćemo iskoristiti i najmanju šansu, ako nam se ukaže - rekao je Cvijić.

Nekadašnji šampion Jugoslavije i BiH regularni dio sezone završio je na osmom mjestu. U klubu su zadovoljni do sada učinjenim.

- Imali smo velikih, neplanskih problema u toku sezone, prije svega u igračkom kadru, loše smo u nju ušli. Međutim, na kraju smo uspjeli da se stabilizujemo i sa postojećim kadrom mislim da smo zasluženo izborili opstanak i plasirali se u plej-of. Mislim da, kada se sve ovo sagleda, možemo biti zadovoljni urađenim. Moje mišljenje je da možemo biti samo jači, a iskustvo iz tekuće sezone mnogo će nam značiti u budućnosti - zaključio je Cvijić.

Iskorak u narednoj sezoni

U Modriči su, iako tekuća sezona još nije gotova, skovali plan za narednu. Želje i ciljevi su mnogo veći.

- Sigurno će nam ambicija biti veća, da napravimo korak naprijed i da budemo kvalitetniji. To je stav svih u klubu i u gradu i nadam se da ćemo napraviti iskorak sljedeće sezone - poručio je Cvijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana