Кораћевић: Жеља пласман на финални турнир Купа

Дарко Драгичевић
Кораћевић: Жеља пласман на финални турнир Купа

ТРЕБИЊЕ - Сјајна серија рукометаша Леотара на старту прољећног дијела шампиона БиХ је прекинута у Љубушком. Извиђач је наставио свој низ и савладао требињски клуб 31:25 (16:11).

Ово је Требињцима први пораз у наставку првенства, али Леотар наставља борбу за још један излазак у европска такмичења. Упркос поразу другопласирана Грачаница бјежи четири, Борац три, а Слобода два бода.

Најбољи у редовима побједника били су Динко Ћешко са шест, Шаравања и Павловић су додали по пет голова, а код гостију најефикаснији је био Владимир Станковић са шест голова.

Тренер Драгиша Кораћевић истиче да је његова екипа имала превише грешака и промашених зицера за дерби.

- Нисмо били на жељеном нивоу у дербију. Имали смо превише промашених отворених шутева и техничких грешака. Ривал је то у сваком моменту знао да казни. Оно што је посебно било лоше је чињеница да смо у моментима када смо хватали прикључак промашили те зицере. Умјесто да додатно приђемо ривалу, омогућили смо им да се опет одлијепе. Извиђачу честитке на побједи, није трагедија изгубити у Љубушком. Нама остаје да из овог меча извучемо поуке и да будемо бољи те да не поновимо неке лоше ствари током игре -  рекао је тренер Кораћевић.

За Леотар нема пуно времена за одмор. Наиме већ у сриједу слиједи им реванш меч Купа БиХ. У првом дуелу су савладали Слободу у Требињу са 31:26, али нема мјеста за опуштање.

- Слобода је изузетно квалитетан противник који се неће предати. За то ће бити веома значајно да у овом мечу будемо максимално борбени. Имам лијепу предност, али сигурно је да је нећемо бранити у Тузли. Наша је велика жеља да изборимо пласман на финални турнир Купа БиХ. Леотар до сада није био учесник завршнице и имамо велики мотив да то остваримо. Због тога смо максимално окренути наредном мечу - додао је Кораћевић.

Остали тимови из Републике Српске нису имали успјешан наступ у Лиги БиХ. Борац (Хаџић седам голова) је освојио бод у Горажду , док је Херцеговина поражена на гостовању у Тузли.

Резултати 19. кола: Маглај - Херцеговина 31:30, Коњух - Вогошћа 30:25, Слобода - Херцеговина 30:25, Горажде - Борац 27:27, Извиђач - Леотар 31:25, Чапаљина - Грачаница 23:36. Пласман: Извиђач 30, Грачаница 24, Борац 23, Слобода 22, Леотар 20, Вогошћа 20, Коњух 20, Криваја 16, Слога 15, Маглај 14, Горажде 12, Херцеговина 10, Чапљина 2.

Комплетни у Тузлу

Леотар ће на реванш меч четвртфинала Купа БиХ против Слободе у Тузли ићи у комплетном саставу. Наиме од лакше повреде се опоравио десни бек Божо Тепић, док се опоравио и голман Милош Кнежевић, тако да ће екипа бити у најјачем саставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана