Koraćević: Želja plasman na finalni turnir Kupa

Darko Dragičević
Koraćević: Želja plasman na finalni turnir Kupa

TREBINjE - Sjajna serija rukometaša Leotara na startu proljećnog dijela šampiona BiH je prekinuta u Ljubuškom. Izviđač je nastavio svoj niz i savladao trebinjski klub 31:25 (16:11).

Ovo je Trebinjcima prvi poraz u nastavku prvenstva, ali Leotar nastavlja borbu za još jedan izlazak u evropska takmičenja. Uprkos porazu drugoplasirana Gračanica bježi četiri, Borac tri, a Sloboda dva boda.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Dinko Ćeško sa šest, Šaravanja i Pavlović su dodali po pet golova, a kod gostiju najefikasniji je bio Vladimir Stanković sa šest golova.

Trener Dragiša Koraćević ističe da je njegova ekipa imala previše grešaka i promašenih zicera za derbi.

- Nismo bili na željenom nivou u derbiju. Imali smo previše promašenih otvorenih šuteva i tehničkih grešaka. Rival je to u svakom momentu znao da kazni. Ono što je posebno bilo loše je činjenica da smo u momentima kada smo hvatali priključak promašili te zicere. Umjesto da dodatno priđemo rivalu, omogućili smo im da se opet odlijepe. Izviđaču čestitke na pobjedi, nije tragedija izgubiti u Ljubuškom. Nama ostaje da iz ovog meča izvučemo pouke i da budemo bolji te da ne ponovimo neke loše stvari tokom igre -  rekao je trener Koraćević.

Za Leotar nema puno vremena za odmor. Naime već u srijedu slijedi im revanš meč Kupa BiH. U prvom duelu su savladali Slobodu u Trebinju sa 31:26, ali nema mjesta za opuštanje.

- Sloboda je izuzetno kvalitetan protivnik koji se neće predati. Za to će biti veoma značajno da u ovom meču budemo maksimalno borbeni. Imam lijepu prednost, ali sigurno je da je nećemo braniti u Tuzli. Naša je velika želja da izborimo plasman na finalni turnir Kupa BiH. Leotar do sada nije bio učesnik završnice i imamo veliki motiv da to ostvarimo. Zbog toga smo maksimalno okrenuti narednom meču - dodao je Koraćević.

Ostali timovi iz Republike Srpske nisu imali uspješan nastup u Ligi BiH. Borac (Hadžić sedam golova) je osvojio bod u Goraždu , dok je Hercegovina poražena na gostovanju u Tuzli.

Rezultati 19. kola: Maglaj - Hercegovina 31:30, Konjuh - Vogošća 30:25, Sloboda - Hercegovina 30:25, Goražde - Borac 27:27, Izviđač - Leotar 31:25, Čapaljina - Gračanica 23:36. Plasman: Izviđač 30, Gračanica 24, Borac 23, Sloboda 22, Leotar 20, Vogošća 20, Konjuh 20, Krivaja 16, Sloga 15, Maglaj 14, Goražde 12, Hercegovina 10, Čapljina 2.

Kompletni u Tuzlu

Leotar će na revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode u Tuzli ići u kompletnom sastavu. Naime od lakše povrede se oporavio desni bek Božo Tepić, dok se oporavio i golman Miloš Knežević, tako da će ekipa biti u najjačem sastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana