Копаоник домаћин престижног ФИС Европа купа 2021. године

Срна
Копаоник домаћин престижног ФИС Европа купа 2021. године

БЕОГРАД - Међународна скијашка федерација /ФИС/ донијела је коначну одлуку да ски-центар Копаоник буде домаћин једног од најпрестижнијих скијашких такмичења - Европа купа 2021. године у дисциплини велеслалом за жене.

Европа куп у скијању биће одржан 24. и 25. фебруара идуће године, када ће се на једном мјесту наћи најпознатије скијашице свијета, саопштило је данас јавно предузеће "Скијалишта Србије".

Одлука је донесена након тест трке која је у марту одржана на стази "Црна Дубока" на Копаонику, када је оцјењивана спремност за организацију према утврђеним стандардима и параметрима, међу којима су и уређеност и квалитет стазе, прилагођавање временским условима и организација редарске, медицинске и хитне службе.

Такмичење ће организовати и реализовати као јединствен тим ски-центар Копаоник, Скијашки савез Србије и "Скијалишта Србије". "Скијалишта Србије" и ски-центар Копаоник су овим добили потврду да својом скијашком инфраструктуром, капацитетима, организацијом, али и руковођењем и управљањем стоје раме уз раме са европским ски-центрима, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана