ККИ Врбас се окренуо НЛБ лиги:Лов на „Змаја“

Г.С.
ККИ Врбас се окренуо НЛБ лиги:Лов на „Змаја“

БАЊАЛУКА Пет утакмица, пет побједа и јесења титула, учинак је играча Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ за први дио сезоне у Премијер лиги БиХ кошарке у колицима. Овај успјех још више добија на тежни ако се зна да у тим мечевима није наступио искусни Елвир Модроња као и да су у гостима добили директне ривале за титулу – „Змај“ у Градачцу и „Уна Сану“ у Бихаћу.

Све су то сада ставили „ад акта“, јер их ускоро очекује премијерни наступ у новом такмичарском циклусу НЛБ лиге када ће 10. децембра у београдској хали „Александар Николић“ играти са екипом из Градачца.

- Можемо бити презадовољни са учинком нашег тима у јесењем дијелу премијерлигашке сезоне. Овом приликом желим да им честитам на свему што су досад урадили и сигуран сам да ће и даље бити на жељеном нивоу. Управо прва прилика им је „Змај“ који нас је побиједио у прошлосезонском финалу регионалног такмичења одиграном у љубљанским „Стожицама“. Надам се да ћемо бити комплетни и да ћемо побједом почети наступ у НЛБ лиги. Пошто играмо под окриљем АБА лига очекивао сам да ће екипама бити барем плаћен смјештај, ако ништа друго, а добро је познато да сви ми имамо проблема са новчаним средствима - изјавио је Маринко Умичевић, предсједник ККИ „Врбас“.

Владо Шврака имао је импресиван учинак у првом дијелу сезоне у Лиги БиХ. Овај сјајни кошаркаш је на пет одиграних утакмица остварио учинак од 151 убаченог поена што је 30 поена у просјеку. Од њега се очекује да у истом ритму буде и у регионалном такмичењу.

- Најзадовољнији сам што смо се окитили јесењом круном и што смо још једном доказали да смо далеко најбољи у Лиги БиХ. Задовољан сам и сопственим учинком иако сам мишљења да сам могао још боље. Као што је познато за нас још није завршен први дио сезоне, јер нас ускоро чека први меч у оквиру НЛБ лиге. Играмо са „Змајем“ којег смо добили у домаћем такмичењу на његовом терену и искрено се надам да ћемо их добити и овог пута – поручио је Владо Шврака.

Према најавама са утакмица НЛБ лиге које се играју предстојећег викенда у Београду, обезбијеђен је пренос путем ТВ Арена спорт.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана