KKI Vrbas se okrenuo NLB ligi:Lov na „Zmaja“

G.S.
KKI Vrbas se okrenuo NLB ligi:Lov na „Zmaja“

BANjALUKA Pet utakmica, pet pobjeda i jesenja titula, učinak je igrača Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ za prvi dio sezone u Premijer ligi BiH košarke u kolicima. Ovaj uspjeh još više dobija na težni ako se zna da u tim mečevima nije nastupio iskusni Elvir Modronja kao i da su u gostima dobili direktne rivale za titulu – „Zmaj“ u Gradačcu i „Una Sanu“ u Bihaću.

Sve su to sada stavili „ad akta“, jer ih uskoro očekuje premijerni nastup u novom takmičarskom ciklusu NLB lige kada će 10. decembra u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ igrati sa ekipom iz Gradačca.

- Možemo biti prezadovoljni sa učinkom našeg tima u jesenjem dijelu premijerligaške sezone. Ovom prilikom želim da im čestitam na svemu što su dosad uradili i siguran sam da će i dalje biti na željenom nivou. Upravo prva prilika im je „Zmaj“ koji nas je pobijedio u prošlosezonskom finalu regionalnog takmičenja odigranom u ljubljanskim „Stožicama“. Nadam se da ćemo biti kompletni i da ćemo pobjedom početi nastup u NLB ligi. Pošto igramo pod okriljem ABA liga očekivao sam da će ekipama biti barem plaćen smještaj, ako ništa drugo, a dobro je poznato da svi mi imamo problema sa novčanim sredstvima - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

Vlado Švraka imao je impresivan učinak u prvom dijelu sezone u Ligi BiH. Ovaj sjajni košarkaš je na pet odigranih utakmica ostvario učinak od 151 ubačenog poena što je 30 poena u prosjeku. Od njega se očekuje da u istom ritmu bude i u regionalnom takmičenju.

- Najzadovoljniji sam što smo se okitili jesenjom krunom i što smo još jednom dokazali da smo daleko najbolji u Ligi BiH. Zadovoljan sam i sopstvenim učinkom iako sam mišljenja da sam mogao još bolje. Kao što je poznato za nas još nije završen prvi dio sezone, jer nas uskoro čeka prvi meč u okviru NLB lige. Igramo sa „Zmajem“ kojeg smo dobili u domaćem takmičenju na njegovom terenu i iskreno se nadam da ćemo ih dobiti i ovog puta – poručio je Vlado Švraka.

Prema najavama sa utakmica NLB lige koje se igraju predstojećeg vikenda u Beogradu, obezbijeđen je prenos putem TV Arena sport.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana