ККИ „Врбас” писао надлежним институцијама, траже помоћ за одлазак у Русију

Милан Зубовић
ККИ „Врбас” писао надлежним институцијама, траже помоћ за одлазак у Русију

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб инвалида „Врбас” требао би од 27. маја до 2. јуна текуће године да учествује на престижном турниру у Казању. У овом тренутку није сигурно да ли ће се вишеструки шампиони НЛБ лиге, Републике Српске и БиХ појавити у Русији, а као разлог је недостатак новчаних средстава.

Због свега тога у овом трофејном спортском колективу одлучили су се да помоћ потраже од надлежних републичких и градских институција.

- Упутили смо допис предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу како би нам помогли да одемо на турнир у руски град Казањ. Без њихове помоћи не можемо ништа, јер су нам неопходна значајна новчана средства којих ми једноставно немамо. Надамо се да ће нам изаћи у сусрет, а била би велика штета да не одемо на турнир на који нас је позвао прослављени кошаркаш Андреј Кириленко који данас обавља функцију предсједника Кошаркашке федерације Русије – рекао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида „Врбас”.

Из овог успјешног бањалучког клуба још су истакли како би наступом на турниру у Казању на најбољи начин репрезентовали како свој клуб, исто тако и Град Бањалуку али и цијелу Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана