KKI „Vrbas” pisao nadležnim institucijama, traže pomoć za odlazak u Rusiju

Milan Zubović
KKI „Vrbas” pisao nadležnim institucijama, traže pomoć za odlazak u Rusiju

BANjALUKA - Košarkaški klub invalida „Vrbas” trebao bi od 27. maja do 2. juna tekuće godine da učestvuje na prestižnom turniru u Kazanju. U ovom trenutku nije sigurno da li će se višestruki šampioni NLB lige, Republike Srpske i BiH pojaviti u Rusiji, a kao razlog je nedostatak novčanih sredstava.

Zbog svega toga u ovom trofejnom sportskom kolektivu odlučili su se da pomoć potraže od nadležnih republičkih i gradskih institucija.

- Uputili smo dopis predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću kako bi nam pomogli da odemo na turnir u ruski grad Kazanj. Bez njihove pomoći ne možemo ništa, jer su nam neophodna značajna novčana sredstva kojih mi jednostavno nemamo. Nadamo se da će nam izaći u susret, a bila bi velika šteta da ne odemo na turnir na koji nas je pozvao proslavljeni košarkaš Andrej Kirilenko koji danas obavlja funkciju predsjednika Košarkaške federacije Rusije – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas”.

Iz ovog uspješnog banjalučkog kluba još su istakli kako bi nastupom na turniru u Kazanju na najbolji način reprezentovali kako svoj klub, isto tako i Grad Banjaluku ali i cijelu Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana