Каса Борца пунија за 220.000 евра

Душан Репија
Каса Борца пунија за 220.000 евра

Бањалука - Трансфер Александра Субића у Партизан вриједан 70.000 евра плус 15 одсто од идуће продаје трећи је на којем је Борац зарадио од доласка на чело актуелне управе клуба.

Бањалучани су за годину реализовали три респектабилна трансфера, прије свега када се гледају имена клубова, а не висина обештећења, пошто су прије Субића клуб напустили Срђан Граховац и Харис Ханџић.

Граховац је појачао Рапид из Беча за 100.000 евра и стандардни је члан екипе којој је срећа окренула леђа у двомечу са Шахтјором за улазак у Лигу шампиона. Ипак, бивши капитен Борца, играће са својом екипом у групној фази Лиге Европе, баш као и Субић са Партизаном. Ханџић је каријеру наставио у руској Уфи, у којој је мање-више стандардан, а постигао је и неколико врло важних голова у финишу прошле сезоне, када се његов клуб борио за опстанак, као и на почетку ове. Дакле, Борац је од продаје ова три играча приходовао 220.000 евра, што није нека цифра када се зна да је дуг клуба око седам милиона евра. Ипак, сваки евро у тешким временима значи "црвено-плавим" и колико-толико олакшава сервисирање свакодневних обавеза.

- Сложио бих се да то није новац који може да нас извуче из кризе, али нам много значи. Трансфери тројице наших фудбалера говоре да је могуће из Борца отићи у јаче клубове и лиге. Сматрам да можемо и више да зарадимо на Субићу, јер се Партизан обавезао да ће у Бањалуци одиграти пријатељски меч са првим саставом, а имамо право и на солидан проценат од његове идућег трансфера. Такође, пет одсто од евентуалног трансфера Граховца, као и обавезан проценат од пет одсто, зато што је овај фудбалер поникао у Борцу - рекао је директор клуба Роберт Зрилић.

Трансфери су потврда да менаџерске агенције прате игре Бањалучана и да више није изненађење када се за услуге екипе са Градског стадиона интересују клубови и иностранства.

- Иако је финансијска ситуација тешка, опредијелили смо се да радимо на побољшању имиџа клуба у европским оквирима, остварили смо много контакат и угостили доста менаџера. Желимо да афирмишемо наше играче, много агенција у току првенства долазе код нас, прате утакмице, припреме... Предуслов за овакве и веће трансфере су побољшање инфраструктуре, боља селекција младих играча, веће улагање у омладински погон, као и стручно усавршавање тренера - закључио је Зрилић.

ЦСКА, Атлетико, Спарта...

Већ у зимском прелазном року могуће је да ће још неки играч напустити Градски стадион за обештећење.

- Имали смо контакте са људима из Специје који су заинтересовани за Тонија Јовића. Срђан Бечелић је био интересантан Спарти из Прага, а Елвир Кољић и Ајдин Реџић, играчи су за које су "загризли" ЦСКА Москва и Атлетико Мадрид. Много зависи од играча, морају да на сваком мечу дају све од себе, јер никада не знају ко са трибина може да их примијети - рекао је Зрилић.

Отишли за обештећење

Срђан Граховац (Рапид) - 100.000 евра

Александар Субић (Партизан) - 70.000 евра

Харис Ханџић (Уфа) - 50.0000 евра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана