Капитен Борца одлази у норвешки Аскер

Данијел Радујковић
Капитен Борца одлази у норвешки Аскер

Бањалука - Фудбалери Борца из Бањалуке у наставак такмичења у Премијер лиги БиХ ићи ће без капитена Владана Грујића, који је одлучио да каријеру настави у Норвешкој гдје ће наступати за тамошњег трећелигаша Аскер.

Један од најбољих играча Бањалучана у јесењем дијелу шампионата одлучио је да прихвати понуду Аскера и тако се двије године након повратка у Борац по други пут запути у Скандинавију да поново заигра у Норвешкој. Тамо је већ играо за Мос, који је на почетку помињан као клуб у који треба да оде. Касније се испоставило да је у питању Аскер. Грујић је јуче разговарао са челницима Борца са којима се договорио да напусти Бањалуку.

- Био сам са управом клуба и предсједником Драшком Илићем и коректно смо се растали. Све је протекло како треба и крајем седмице требало би да добијем радну дозволу и отпутујем у Норвешку. Горе сам све договорио. Борцу желим све најбоље у наставку првенства. Ситуација је тешка, али управа ради напорно и надам се да ће све испасти како треба - рекао је Грујић.

Доскорашњи везни играч Бањалучана потписаће са новим клубом уговор на двије године, али ће упоредо тренирати неке млађе категорије клуба. Тако жели да се опроба и у тренерском послу којим жели да се бави након окончања играчке каријере.

- Док још будем активан играч, упоредо ћу тренирати кадете или јуниоре тима. То још треба да договорим са људима из клуба. Завршио сам први семестар за Б лиценцу и тако могу да водим екипу и да се усавршавам. Сматрам да имам добре услове за то. Циљ ми је да остварим тренерску каријеру и то је један од разлога што сам прихватио да одем у Норвешку. Такође, сматрам да су горе много бољи услови за живот моје породице - додао је Грујић.

Аскер ће му бити 12. клуб у каријери, а до сада је, поред Борца, играо за Обилић, Црвену звезду, Келн, Аланију, Литекс, Сарајево, Мос, Лакташе, АЕП Папос и Арис Лимасол.

Ко је Аскер?

Нови клуб Владана Грујића Аскер прошле сезоне такмичио се у Другој норвешкој дивизији. Међутим, тамо су освојили 13. мјесто и нису успјели да остану у лиги. Клуб је основан 1889. године, а игра на стадиону "Фоика" у Аскеру капацитета 2.000 мјеста. У Купу Норвешке су прошли у другу рунду гдје су изгубили од Стромена са 0:3.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана