Kapiten Borca odlazi u norveški Asker

Danijel Radujković
Kapiten Borca odlazi u norveški Asker

Banjaluka - Fudbaleri Borca iz Banjaluke u nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH ići će bez kapitena Vladana Grujića, koji je odlučio da karijeru nastavi u Norveškoj gdje će nastupati za tamošnjeg trećeligaša Asker.

Jedan od najboljih igrača Banjalučana u jesenjem dijelu šampionata odlučio je da prihvati ponudu Askera i tako se dvije godine nakon povratka u Borac po drugi put zaputi u Skandinaviju da ponovo zaigra u Norveškoj. Tamo je već igrao za Mos, koji je na početku pominjan kao klub u koji treba da ode. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju Asker. Grujić je juče razgovarao sa čelnicima Borca sa kojima se dogovorio da napusti Banjaluku.

- Bio sam sa upravom kluba i predsjednikom Draškom Ilićem i korektno smo se rastali. Sve je proteklo kako treba i krajem sedmice trebalo bi da dobijem radnu dozvolu i otputujem u Norvešku. Gore sam sve dogovorio. Borcu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Situacija je teška, ali uprava radi naporno i nadam se da će sve ispasti kako treba - rekao je Grujić.

Doskorašnji vezni igrač Banjalučana potpisaće sa novim klubom ugovor na dvije godine, ali će uporedo trenirati neke mlađe kategorije kluba. Tako želi da se oproba i u trenerskom poslu kojim želi da se bavi nakon okončanja igračke karijere.

- Dok još budem aktivan igrač, uporedo ću trenirati kadete ili juniore tima. To još treba da dogovorim sa ljudima iz kluba. Završio sam prvi semestar za B licencu i tako mogu da vodim ekipu i da se usavršavam. Smatram da imam dobre uslove za to. Cilj mi je da ostvarim trenersku karijeru i to je jedan od razloga što sam prihvatio da odem u Norvešku. Takođe, smatram da su gore mnogo bolji uslovi za život moje porodice - dodao je Grujić.

Asker će mu biti 12. klub u karijeri, a do sada je, pored Borca, igrao za Obilić, Crvenu zvezdu, Keln, Alaniju, Liteks, Sarajevo, Mos, Laktaše, AEP Papos i Aris Limasol.

Ko je Asker?

Novi klub Vladana Grujića Asker prošle sezone takmičio se u Drugoj norveškoj diviziji. Međutim, tamo su osvojili 13. mjesto i nisu uspjeli da ostanu u ligi. Klub je osnovan 1889. godine, a igra na stadionu "Foika" u Askeru kapaciteta 2.000 mjesta. U Kupu Norveške su prošli u drugu rundu gdje su izgubili od Stromena sa 0:3.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana