Јована Биберџић каријеру наставља у финској Вампули: Дошло вријеме за нови почетак

Милан Зубовић
Јована Биберџић каријеру наставља у финској Вампули: Дошло вријеме за нови почетак

БРЧКО - Билећа, Брчко, Вампула... одбојкашки је пут Јоване Биберџић која ће од идуће јесени бити становница Финске. Нови клуб је Вампула из истоименог града на југу ове скандинавске државе.

Млада 22-годишња одбојкашица напустила је редове вишеструког шампиона БиХ брчанског Јединства након шест година и сада ће се опробати на сјеверу Европе.

- Дошло је вријеме за нови почетак. Након истека уговора са Јединством одлучила сам се на корак више у својој одбојкашкој каријери. У сарадњи са својим менаџером ступили смо у контакт са клубом из Финске Вампулом. За веома кратак период успјели смо склопити договор и сарадњу, којој се са нестрпљењем радујем - изјавила је Биберџићева за "Глас Српске".

Уговор је потписан на годину, док од ангажмана има велика очекивања иако јој је ово прва година у иностранству.

- Нови ангажман свакако ће бити једно велико искуство за мене. С обзиром на то да је ово моја прва сезона у иностранству, најбитније ми је да се добро уклопим са тренерима и дјевојкама као и у самом граду. Радујем се новим промјенама и сматрам да је ово добра одлука за мене. Овај уговор је потписан на годину, а послије тога ћемо видјети за даље - нагласила је Биберџићева.

Признала је да није превише упозната са клубом и лигом, док ће јој сарадња с новим тренером из Србије, који је селектор Сјеверне Македоније, бити од велике користи.

- Клуб не познајем толико добро, као ни лигу, али у разговору са дјевојкама које су се опробале у Финској, и наравно са самим члановима тог клуба, схватила сам да се заиста ради о врло квалитетној и професионалној лиги, као и о самом клубу. У клубу нема играчица са наших простора, док је у мој нови клуб дошао и нови тренер Стефан Пауновић, што ће ми свакако пуно значити - рекла је Биберџићева.

Нада се да јој језичка баријера неће бити велики проблем јер је фински изузетно тежак за учење.

- Још не учим фински. Уколико буде потребе, свакако хоћу, мада сматрам да ће ми познавање енглеског језика бити довољно - истакла је Биберџићева кроз смијех.

Прошла сезона

Анализирајући прошлу сезону истакала је да је веома поносна на оно што су остварили.

- Имам само ријечи хвале за прошлу сезону. Иако веома тешка и захтјевна сезона, са пуно младих и неискусних играчица, моја екипа и ја смо успјели остварити веома добар резултат. Освојивши Куп Републике Српске и Куп БиХ као и друго мјесто у Премијер лиги постигли смо оно што нико није очекивао од овако младе екипе. Драго ми је што сам била дио овог тима свих шест година. Имам прелијепа сјећања и успомене те им желим сву срећу у наставку - изјавила је Биберџићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана