Jovana Biberdžić karijeru nastavlja u finskoj Vampuli: Došlo vrijeme za novi početak

Milan Zubović
Jovana Biberdžić karijeru nastavlja u finskoj Vampuli: Došlo vrijeme za novi početak

BRČKO - Bileća, Brčko, Vampula... odbojkaški je put Jovane Biberdžić koja će od iduće jeseni biti stanovnica Finske. Novi klub je Vampula iz istoimenog grada na jugu ove skandinavske države.

Mlada 22-godišnja odbojkašica napustila je redove višestrukog šampiona BiH brčanskog Jedinstva nakon šest godina i sada će se oprobati na sjeveru Evrope.

- Došlo je vrijeme za novi početak. Nakon isteka ugovora sa Jedinstvom odlučila sam se na korak više u svojoj odbojkaškoj karijeri. U saradnji sa svojim menadžerom stupili smo u kontakt sa klubom iz Finske Vampulom. Za veoma kratak period uspjeli smo sklopiti dogovor i saradnju, kojoj se sa nestrpljenjem radujem - izjavila je Biberdžićeva za "Glas Srpske".

Ugovor je potpisan na godinu, dok od angažmana ima velika očekivanja iako joj je ovo prva godina u inostranstvu.

- Novi angažman svakako će biti jedno veliko iskustvo za mene. S obzirom na to da je ovo moja prva sezona u inostranstvu, najbitnije mi je da se dobro uklopim sa trenerima i djevojkama kao i u samom gradu. Radujem se novim promjenama i smatram da je ovo dobra odluka za mene. Ovaj ugovor je potpisan na godinu, a poslije toga ćemo vidjeti za dalje - naglasila je Biberdžićeva.

Priznala je da nije previše upoznata sa klubom i ligom, dok će joj saradnja s novim trenerom iz Srbije, koji je selektor Sjeverne Makedonije, biti od velike koristi.

- Klub ne poznajem toliko dobro, kao ni ligu, ali u razgovoru sa djevojkama koje su se oprobale u Finskoj, i naravno sa samim članovima tog kluba, shvatila sam da se zaista radi o vrlo kvalitetnoj i profesionalnoj ligi, kao i o samom klubu. U klubu nema igračica sa naših prostora, dok je u moj novi klub došao i novi trener Stefan Paunović, što će mi svakako puno značiti - rekla je Biberdžićeva.

Nada se da joj jezička barijera neće biti veliki problem jer je finski izuzetno težak za učenje.

- Još ne učim finski. Ukoliko bude potrebe, svakako hoću, mada smatram da će mi poznavanje engleskog jezika biti dovoljno - istakla je Biberdžićeva kroz smijeh.

Prošla sezona

Analizirajući prošlu sezonu istakala je da je veoma ponosna na ono što su ostvarili.

- Imam samo riječi hvale za prošlu sezonu. Iako veoma teška i zahtjevna sezona, sa puno mladih i neiskusnih igračica, moja ekipa i ja smo uspjeli ostvariti veoma dobar rezultat. Osvojivši Kup Republike Srpske i Kup BiH kao i drugo mjesto u Premijer ligi postigli smo ono što niko nije očekivao od ovako mlade ekipe. Drago mi je što sam bila dio ovog tima svih šest godina. Imam prelijepa sjećanja i uspomene te im želim svu sreću u nastavku - izjavila je Biberdžićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana