Још једна побједа одбојкаша Радника и титула!

Дејан Кондић
Још једна побједа одбојкаша Радника и титула!

БИЈЕЉИНА - Никад не потцјењуј срце шампиона! Одбојкаши Напретка били су сигурни да на свом “буњишту” не могу изгубити, односно да ће им предност домаћег терена бити довољна за примопредају титуле. Али авај. Играчи Радника направили су брејк у финалној серији плеј-офа и савладали великог ривала у Оџаку са 3:2 (27:25, 20:25, 32:34, 25:22, 7:15) те тако дошли надомак одбране трофеја.

Велики меч одиграли су Бијељинци у Оџаку. Довели су себе у ситуацију да већ наредног викенда на свом терену потврде овај тријумф и славе други узастопни шампионски пехар. Да подсјетимо, шампион ће постати екипа која прва дође до двије побједе. Сви играчи “плаво-бијелих” у сали “СШЦ Перо Зечевић” били су на висини задатка. Предњачио је коректор Ади Османовић са 26 освојених поена, сјајно су га пратили Немања Јелић са 22 и Милош Поповић са 20, а Андрија Дивљан је додао 18. Домаће је водио тандем Јово Бијеловић - Амел Даутефендић са по 23 освојена поена. Тренер Радника Владимир Милићевић надмудрио је свог колегу са клупе Оџачана Драгана Божића.

- Очекивали смо веома тешку утакмицу, каква је и била. Показало се да су се у финалу састале дефинитивно две најбоље екипе. Амбијент је био за сваку похвалу и заиста од срца честитам људима из Оџака на свему што раде за одбојку. Ми смо покушали да играмо нашу игру, до које смо дошли тек у другој половини другог сета. Момци заслужују сваку похвалу за игру, честитам им на свему што раде у овој сезони која је за нас изузетно напорна - истакао је Милићевић.

Свјестан је млади стручњак да ништа није готово. Прави изазов тек слиједи у Бијељини. У регуларном дијелу сезоне Радник је савладао Напредак на свом терену са 3:2, тако да играчи, струка и навијачи морају бити на опрезу, јер се Напредак сигурно неће предати.

- Очекујем још тежу утакмицу у Бијељини. Покушаћемо да поновимо игру из овог сусрета, спремићемо се максимално како бисмо покушали да се прикажемо у најбољем светлу. У том случају имаћемо велику шансу у реваншу. Ништа још није готово и то сам рекао и момцима након меча. Очекујем да наши навијачи дођу у што већем броју и да на најбољи могући начин угостимо наше спортске ривале из Оџака - рекао је Милићевић.

И Гацко близу новог успјеха

И код дама актуелне шампионке, одбојкашице Гацка дошле су на побједу од одбране трофеја. Изабранице Саше Слијепчевића на свом терену су у првој утакмици финала плеј-офа савладале Бимал Јединство из Брчког са 3:0 (25:19, 25:11, 25:22). Друга утакмица игра се наредног викенда, а евентуална мајсторица 27. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана