Još jedna pobjeda odbojkaša Radnika i titula!

Dejan Kondić
Još jedna pobjeda odbojkaša Radnika i titula!

BIJELjINA - Nikad ne potcjenjuj srce šampiona! Odbojkaši Napretka bili su sigurni da na svom “bunjištu” ne mogu izgubiti, odnosno da će im prednost domaćeg terena biti dovoljna za primopredaju titule. Ali avaj. Igrači Radnika napravili su brejk u finalnoj seriji plej-ofa i savladali velikog rivala u Odžaku sa 3:2 (27:25, 20:25, 32:34, 25:22, 7:15) te tako došli nadomak odbrane trofeja.

Veliki meč odigrali su Bijeljinci u Odžaku. Doveli su sebe u situaciju da već narednog vikenda na svom terenu potvrde ovaj trijumf i slave drugi uzastopni šampionski pehar. Da podsjetimo, šampion će postati ekipa koja prva dođe do dvije pobjede. Svi igrači “plavo-bijelih” u sali “SŠC Pero Zečević” bili su na visini zadatka. Prednjačio je korektor Adi Osmanović sa 26 osvojenih poena, sjajno su ga pratili Nemanja Jelić sa 22 i Miloš Popović sa 20, a Andrija Divljan je dodao 18. Domaće je vodio tandem Jovo Bijelović - Amel Dautefendić sa po 23 osvojena poena. Trener Radnika Vladimir Milićević nadmudrio je svog kolegu sa klupe Odžačana Dragana Božića.

- Očekivali smo veoma tešku utakmicu, kakva je i bila. Pokazalo se da su se u finalu sastale definitivno dve najbolje ekipe. Ambijent je bio za svaku pohvalu i zaista od srca čestitam ljudima iz Odžaka na svemu što rade za odbojku. Mi smo pokušali da igramo našu igru, do koje smo došli tek u drugoj polovini drugog seta. Momci zaslužuju svaku pohvalu za igru, čestitam im na svemu što rade u ovoj sezoni koja je za nas izuzetno naporna - istakao je Milićević.

Svjestan je mladi stručnjak da ništa nije gotovo. Pravi izazov tek slijedi u Bijeljini. U regularnom dijelu sezone Radnik je savladao Napredak na svom terenu sa 3:2, tako da igrači, struka i navijači moraju biti na oprezu, jer se Napredak sigurno neće predati.

- Očekujem još težu utakmicu u Bijeljini. Pokušaćemo da ponovimo igru iz ovog susreta, spremićemo se maksimalno kako bismo pokušali da se prikažemo u najboljem svetlu. U tom slučaju imaćemo veliku šansu u revanšu. Ništa još nije gotovo i to sam rekao i momcima nakon meča. Očekujem da naši navijači dođu u što većem broju i da na najbolji mogući način ugostimo naše sportske rivale iz Odžaka - rekao je Milićević.

I Gacko blizu novog uspjeha

I kod dama aktuelne šampionke, odbojkašice Gacka došle su na pobjedu od odbrane trofeja. Izabranice Saše Slijepčevića na svom terenu su u prvoj utakmici finala plej-ofa savladale Bimal Jedinstvo iz Brčkog sa 3:0 (25:19, 25:11, 25:22). Druga utakmica igra se narednog vikenda, a eventualna majstorica 27. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana